Het was even stil rond zaalvoetbalvereniging Jogadores CF. Dat was met name in het coronatijdperk niet vreemd. Ben Vissers en Danny Broere sturen de club nu met wat ondersteuning aan.

GORINCHEM – Vissers en Broere zaten vorig seizoen in hun afstudeerjaar. Dat was uiteraard druk. Danny Broere werkt inmiddels fulltime. Ben Vissers studeert nog even door. Inmiddels is de club weer met twee teams in competitie opgestart. Het vlaggenschip, het eerste team, komt dit seizoen uit in de hoofdklasse. Het jeugdteam is ingeschreven in poule A van de Gorinchemse competitie. ,,De goede jonge jongens kunnen straks instromen bij het eerste team. Dat gaat pas als ze achttien zijn en een rijbewijs hebben. Hun ouders zitten er immers niet op te wachten om met hen naar een uitwedstrijd in bijvoorbeeld Middelburg te rijden”, vertelt de 22-jarige Vissers.

Jogadores CF kwam in de topjaren uit op het tweede niveau van Nederland. Nadat de betere spelers de overstap naar stadgenoot ZVG/Cagemax maakten, deed de tien jaar geleden opgerichte zaalploeg een jasje uit. In de hoofdklasse heeft een club nog geen trainer met een licentie nodig. Dat scheelt uiteraard enorm in de kosten. Het team werkt met zes basisspelers aangevuld met gastspelers. Vissers: ,,Dat werkt prima. Wij pikken spelers op die op het veld op goed niveau bij GJS en Schelluinen spelen. Een hecht vriendenteam, dat overigens geen trainingsavond kent, maar in de derde helft gezellig blijft hangen.” Samen met Broere is hij al zeven jaar bij de club betrokken. Jogadores CF speelt haar wedstrijden op woensdag en vrijdag in de Van Rappardhal of in De Hoefslag. Vissers verwacht dat de ploeg ook dit seizoen, na overigens een stroeve start, weer met de beste gaat meedoen.

Oppakken

,,Als de tijd rijp is kunnen wij mogelijk terugkeren in de topklasse”, merkt Vissers op. ,,Dat is mogelijk ook het moment om de jeugd in te laten stromen. Wij nemen daar de tijd voor.” Jogadores CF moet op zoek naar sponsors. Vorig seizoen is de hoofdsponsor afgehaakt. ,,Er komt nu wat meer tijd vrij om dit soort belangrijke zaken op te pakken.” Jogadores CF zette het in Gorinchem populaire zaalvoetbal ooit op de kaart. ,,Het is prima dat ZVG/Cagemax het zo goed heeft opgepakt. Dat is goed voor de stad. Ik hoop dat zij straks de stap naar het hoogste niveau gaan maken. Hun vrouwenteam heeft dat niveau al eerder bereikt.” Vissers, zelf op het veld vaste waarde bij GJS 1, sluit niet uit dat er op termijn wat spelers bij Jogadores CF, terugkeren. ,,Dan kunnen wij de stap hogerop mogelijk wat gemakkelijker maken.”

Klik hier voor meer informatie over Jogadores
Klik hier voor meer artikelen over Jogadores