Lang dreigde het seizoen voor eersteklasser WNC op een vervelende kwelgang in de kelder van de competitie uit te draaien. De formatie van trainer Cor Prein vond echter tijdig de sleutel om te ontsnappen aan de problemen, door zeges in de cruciale ontmoetingen met collega-zorgenkinderen in de eerste klasse C.

In drie weken tijd zag de situatie voor het Waardenburgse WNC er opeens een stuk zonniger uit. De ontmoetingen met VVGZ, GJS en LRC Leerdam, die bepalend zouden zijn met welk gevoel de geel-zwarten de slotfase van het seizoen in zouden gaan. Prein, die sinds het seizoen 2014-2015 aan het roer staat bij WNC en in sportief opzicht mooie seizoenen beleefde op De Korte Woerden, en zijn manschappen waren voor die belangrijke serie van drie duels op een plek op de ranglijst in 1C beland die acute degradatiezorgen met zich meebracht.

Het begin van de ontsnappingsroute werd geplaveid tegen VVGZ eind maart, toen op het moeilijk bespeelbare terrein in Waardenburg – toch bekend om de hoogwaardige mat die er altijd ligt – VVGZ in de allerlaatste minuut geklopt werd. Aimen Seqqai werd de matchwinnaar voor de thuisploeg, die met opluchting de driepunter incasseerde en vrolijk de aprilmaand binnenstapte. Een maand, waarin de positieve tendens door de Waardenburgers vrolijk werd doorgetrokken. Hekkensluiter en gedoodverfd degradant GJS ging met 3-0 voor de bijl, dankzij treffers van Willem Paul van der Heijden (zie kader) en twee wapenfeiten van René van Soelen. ,,En dan maakten we het onszelf nog erg lastig door kansen te missen’’, was het oordeel van Prein na de redelijk onbedreigde triomf. In de week voor Pasen kwam daar nog eens de 5-0 verpulvering van LRC Leerdam op sportpark Bruinsdeel in de glasstad bij. WNC vergrootte het gat naar een nacompetitieplek om lijfsbehoud waar GRC 14 bivakkeert naar acht punten door treffers van Van der Heijden, Seqqai, Joël Sanaky, Kevin Groffen en Luuk Uitman. Waarmee lijfsbehoud eigenlijk zo goed als zeker werd veiliggesteld en WNC zich kan oriënteren op het nieuwe seizoen, waarin Prein nog steeds voor de groep zal staan.