Wnc-goed

Al jaren steekt WNC de ambities niet onder stoelen of banken. Dat is voor het huidige seizoen voor de hoofdmacht van de Waardenburg Neerijnen Combinatie niet anders: de blik is nadrukkelijk gericht op promotie naar de hoofdklasse, die door trainer Cor Prein en zijn spelersgroep als een soort van heilige graal wordt beschouwd.

WAARDENBURG – Aan motivatie en pretenties geen gebrek: WNC opende de voetbaljaargang 2020-2021 een jaar geleden met drie driepunters in successie en effende daarmee de eerste ingeklonken asfaltlaag op weg naar het grote doel: promotie naar de hoofdklasse. Wat er daarna gebeurde, is gevoeglijk bekend: de competitie kwam abrupt tot een einde, de resultaten bleken van generlei waarde meer en dus is de jaargang 2021-2022 een nieuw startpunt.

De uitgangspunten zijn echter niet anders dan een jaar eerder, want bij WNC veranderde er de afgelopen zomer nauwelijks iets. Ayoub Allaoui kwam over van Schoonhoven en Dzenan Keric maakte de overstap van Turnhout naar Waardenburg. Daar stond de terugkeer van verdediger Kevin van de Velde naar zijn oude club Haaften en het vertrek van Zakaria el Bennay naar Montfoort tegenover. Trainer Cor Prein, sinds 2014 technisch verantwoordelijk bij WNC en daarmee één van de langstzittende trainers (niet alleen in de regio maar ook in het amateurvoetbal over het gehele land bezien), was op voorhand al in zijn nopjes daarmee. ,,Vorig seizoen had ik al de meest kwalitatief sterke groep die ik ooit onder mijn hoede had bij WNC.’’ Het geringe aantal mutaties in de selectie heeft die kwaliteit niet aangetast en dus legt de geel-zwarte brigade zich opnieuw de druk op van het heilige moeten: eindelijk de stap maken naar de hoofdklasse, het derde nationale amateurniveau waar WNC met het huidige potentieel bepaald geen modderfiguur zou slaan. Ook daar is Prein zich van bewust: ,,Ik heb een spelersgroep met jongens die als het gaat om leeftijd en ambitie nog een stap hoger kunnen maken.’’

De grote vraag is of WNC de druk van de favorietenrol zal kunnen dragen. Met Sliedrecht bevindt zich een geduchte concurrent in de overwegend Utrecht-georiënteerde eerste klasse en ook Nivo Sparta geldt als een rivaal in de line-up van de serie tegenstanders. Op de openingsdag had WNC in elk geval geen centje pijnt: door onder andere twee treffers van Kay van den Boogaard stond tegen Zuidvogels een cleane 4-0 overwinning op het bord.

Bloemenkwekerij Retine en bloemenkwekerij Kees de Jong verlengden eerder dit jaar het hoofdsponsorschap bij WNC voor nog eens vier seizoenen. Ook dat is een teken van ambitie.

Klik hier voor meer artikelen over WNC.
Klik hier voor meer informatie over WNC