Op 15 maart 2021 bestaat VV Haaften precies 100 jaar. Een speciale jubileumcommissie is druk bezig met de voorbereidingen van een speciale feestweek, die niet alleen bedoeld is voor zijn leden en oud-leden, maar voor alle inwoners van Haaften en Tuil.

HappyPoint_desinfectie
Oorspronkelijk zou het feest op 26 september van dit jaar al losbarsten bij het jubilerende VV Haaften. Het eerste speelt dan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen GVV’63. Dat is natuurlijk een mooi moment voor een feestje en de onthulling van het jubileumlogo, maar dat leek de jubileumcommissie geen goed idee. “We hadden voor dit hele seizoen activiteiten gepland voor jong en oud, maar deze zijn allemaal doorgeschoven naar de periode van 19 tot en met 27 maart”, zegt Arja de Bruin, één van de kartrekkers van de elfkoppige commissie. “Uiteraard hopen we dat de coronamaatregelen dan verder zijn ingeperkt, omdat het virus afzwakt. En bovendien sluit deze periode mooi aan bij 15 maart, onze oprichtingsdatum.”

Feest voor iedereen
Het moet een feestweek worden voor jong en oud, voor leden en oud-leden en zelfs voor alle mensen in Haaften en Tuil. “We proberen iedereen in de omgeving erbij te betrekken”, zegt De Bruin. De onthulling van het jubileumlogo is verplaatst naar de traditionele nieuwjaarsreceptie en aan het programma voor de feestweek wordt gesleuteld. De commissie denkt aan onder meer een reünie en expositie, een kaartmarathon, een Hollandse feestavond, een bierproeverij, een playbackshow, het van oudsher bekende stratenvoetbaltoernooi, een jeugdkamp en een speciaal duel van oude kampioenselftallen van de club. “We hebben plannen genoeg en willen iedereen erbij betrekken”, zegt de enthousiaste De Bruin, die haar leven lang al betrokken is bij VV Haaften. “Maar het moet natuurlijk wel allemaal mogelijk zijn in verband met de coronamaatregelen, daarom is het nu nog moeilijk om activiteiten definitief vast te leggen. Ik adviseer belangstellenden om onze website www.vvhaaften.nl goed in de gaten te houden voor het laatste nieuws.”

Glas halfvol
Ondanks corona kijkt De Bruin graag naar positieve dingen. Het was voor de hele voetbalwereld en natuurlijk ook voor VV Haaften een groot gemis dat de competitie in maart werd beëindigd, maar voor de clubvrouw is het glas altijd halfvol. “Elk nadeel heeft zijn voordeel. De geplande renovatie van de kantine is in aanloop naar het 100-jarig bestaan hierdoor eerder gestart en is medio september klaar. Alles in de gedateerde kantine is door een groep vrijwilligers onder leiding van Arie van Ingen vernieuwd.”

De voorzitter van de jubileumcommissie zat vijf jaar in het bestuur, zet zich in voor de activiteitencommissie, verkoop lootjes bij thuiswedstrijden en is medebeheerder van de website en sociale mediakanalen van de club. “Mijn opa was en mijn vader is altijd zeer actief bij VV Haaften en ook ik ben verknocht aan onze mooie vereniging”, zegt De Bruin. “Met trots zeg ik dat het goed gaat met ons cluppie. Ons ledenaantal blijft groeien door de nieuwbouw, de sfeer is goed en het eerste is een leuk en hecht team. En we hebben dus straks een schitterende kantine, waar we hopelijk in maart een fantastisch jubileumfeest kunnen vieren.”

Klik hier voor meer informatie over vv Haaften
Klik hier voor meer artikelen over vv Haaften