Vuren/Herovina_Vrouwen1

De Vrouwen 1 van vv Vuren/Herovina variëren tussen de 18 en 37 jaar. Een damesteam met 19 gezellige meiden die elk weekend weer voor resultaat gaan. Ze hebben ruimte voor nieuwe deelnemers, om zo de gezelligheid uit te breiden.

 De flinke verschillen in leeftijd bij de dames, geeft hen zowel extra ervaring als conditionele toppers. “Iedereen is goed met elkaar en we accepteren elkaar. Het is ook mooi om te zien hoever de ‘oudere’ al ontwikkeld zijn en het verschil met de jongere meiden te zien. Ons team is een veilige omgeving waarbij je jezelf kan zijn, wat soms positief of negatief kan zijn. We kennen zat goede maar ook slechte kanten van elkaar. Ook is de combinatie Vuren en Herovina bijzonder natuurlijk, dit gaat al jaren goed”, vertellen ze. Naast de verschillen in leeftijd spelen ze geregeld op verschillende bodem. Zo trainen ze iedere maandag in Vuren en op woensdag in Herwijnen.

Trainingen

“Onze trainers, Henry Wessels en Peter Hendriks, geven over het algemeen samen de training. De trainingen zijn eigenlijk stapsgewijs, werken naar betere conditie, betere spelvaardigheid en ook het aansterken van het teamgevoel. Op de trainingen ligt dan vooral de focus hoe we zaterdag willen spelen, hoe we tegen de tegenstander kijken en daar worden de trainingen ook wel op aangepast. Daarbij wordt er ook veel gekeken naar wat er nodig is zodat we ons beter kunnen ontwikkelen”, zeggen ze enthousiast. Toch is het niet alleen maar beulen op het veld, er is ruimte zat voor een lolletje en aan het eind van de streep staat de gezelligheid voor hen centraal. De fun wordt dan ook geregeld doorgetrokken naar de kantine, een plek waar de dames ook maar al te bekend zijn.

Huidig seizoen

“De overgang van meiden- naar vrouwenvoetbal was groot en heel erg wennen voor beide kanten. Vrouwen spelen fysieker en fanatieker, voor de meiden had het daarom tijd nodig”, vertellen ze al snel. De pandemie heeft hen dan ook niet ten goede gedaan, maar mentaal konden ze zich er gelukkig op voorbereiden. Desalniettemin gaat dit seizoen de dames erg goed af. Door betere tactische verplaatsingen op het veld slepen de dames steeds meer punten naar binnen en weren ze er steeds meer af. “Onze trainer Henry Wessels had wel grote plannen voor dit seizoen en was heel erg met het kampioenschap in zijn achterhoofd bezig. Gelukkig heeft hij, net zoals wijzelf, beseft dat ons team nog niet genoeg aan elkaar gewend is en dat wij nog moeten groeien. Zodra de gewenning er is, zullen er heel veel mogelijkheden liggen in de toekomst. We gaan dan voor het hoogste haalbare natuurlijk”, aldus De Vrouwen 1.

Vooruitzicht

Het komende seizoen zijn de dames van plan het zo mooi mogelijk af te sluiten. “Onze trainer Henry Wessels gaat ons verlaten, we hebben heel veel van hem kunnen leren, maar ook gewoon heel veel plezier ervaren. We zijn nog aan het kijken naar de mogelijkheden en hopen toch dat er iemand is die met heel veel plezier ons zou willen trainen samen met Peter”, wordt hoopvol vertelt. Om de toekomst van de meiden dan ook echt veilig te stellen zijn er ook meer dames nodig: “Een team zoals die van ons vind je vast niet snel dus wij staan hartstikke open voor meer speelsters om de boel nog drukker te maken! Een kijkje nemen is uiteraard ook helemaal prima, wij staan voor alles open.”

De toekomstige speelsters zullen niet alleen maar bij het voetbal aan kunnen sluiten, maar zijn ook van harte welkom bij de derde helft. Daar hebben ze dan ook één van de dames gekroond: “Wij denken dat Kyra van Andel geschikt is voor deze titel als we kijken naar wie het beste de derde helft kan leiden. Als er iemand voor de sfeer en muziek zorgt in de kleedkamer is Kyra dat al. En na de voetbal houdt zij vooral van een lekker drankje of iedereen volgooien met shotjes. Grotendeels gaat het team hier ook lekker in mee en afteren wij wel eens gezellig bij de Koels in Vuren.”

Klik de link voor een recent artikel over vv Vuren of Herovina