Vandaag gaan we voorbeschouwen op de wedstrijd VV VurenSV Meerkerk. We doen dit samen met de rechtsback van VV Vuren, Lorenzo Kooiman (24). Lorenzo is op zijn zesde begonnen bij de club uit Vuren en is hier nooit weggegaan. Op zijn 16e maakte hij zijn debuut en op zijn 18e zat hij vast bij het eerste elftal.

HappyPoint_desinfectie

We beginnen met een terugblik op de vorige wedstrijd. Vorige week zaterdag werd er met 2-4 gewonnen van VV Ameide. Vorige week voorspelde Ian van Wijk een 1-2 overwinning, maar ik denk dat de aanvoerder hier ook mee akkoord is gegaan. “uitwedstrijden bij Ameide zijn altijd lastig, er zijn altijd spelers daar die er strijd in gooien. Na een goed begin kwamen we na een aantal kansen op 1-0, dit gaven we na slordigheden weer weg, 1-1. Vlak voor rust werd er gelukkig nog de 1-2 gemaakt. Na rust ging Ameide vooruit lopen en druk zetten. We hielden ze goed van ons af en wisten zo de 1-3 te maken. Gelijk sloegen de slordigheden weer toe, 2-3. Door een counter na druk zetten van Ameide scoorden we in de 88e minuut de bevrijdende 2-4.”

Lorenzo kiest geen specifieke ‘man of the match’, maar vertelt ons dat dit echt een teamprestatie is geweest.

Morgen staat de thuiswedstrijd tegen SV Meerkerk op het programma. Lorenzo voorspelt een 3-1 overwinning. “In de voorbereiding hebben we op het kunstgras van Meerkerk met 2-0 verloren. Dit was onze eerste wedstrijd en misten nog wat spelers. Thuis is toch weer anders en zijn wij vaak sterker. Door onze goede start van de competitie verwacht ik dat we er morgen een overwinning uit zullen slepen. Van Meerkerk verwacht wel veel weerstand, het zijn ook vaak mannen die er voor gaan en graag willen.”

Persoonlijk wil Lorenzo graag nog belangrijker worden in teamverband en zich zelf door blijven ontwikkelen. Voor het einde van de competitie verwacht Lorenzo in de middenmoot te eindigen. “Ondanks de goede start wil ik niet te hard van stapel lopen. Ik verwacht gewoon een keurige plek in de middenmoot. Het belangrijkste na afgelopen seizoenen is dat we meer punten halen en op tijd veilig zijn. Afgelopen seizoenen was dit altijd pas op de laatste speeldagen.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Vuren
Klik hier voor meer informatie over VV Vuren