Het weekend staat voor de deur, dit betekent dus ook dat er een hele hoop amateurvoetbalwedstrijden voor de deur staan. Vandaag gaan we voorbeschouwen op VV AmeideVV Vuren. We doen dit met Ian van Wijk, aanvoerder en centrale middenvelder van VV Vuren. Ian was zeven jaar oud toen hij voor het eerst het shirt van Vuren aantrok. Tien jaar later speelde hij mee met de hoofdmacht van VV Vuren. “Ik was 17 toen ik voor het eerst mee mocht met de grote mannen van het eerste” zoals Ian zelf mooi over zijn debuut vertelt.

HappyPoint_desinfectie

Eerst kijken we terug op de vorige wedstrijd. Dit was de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Er werd met 3-3 gelijk gespeeld tegen De Alblas. “De eerste helft kwamen we door eigen fouten 1-3 achter. In de tweede helft zette we meer druk en speelden we bij vlagen goed voetbal waardoor we een verdiend gelijkspel pakten.” Ian kiest voor twee mannen van de wedstrijd, namelijk: Luuk van der Vliet en Björn Paul. “De tweede helft werden we continue gevaarlijk via Luuk, en Björn omdat hij in de 94e minuut de 3-3 maakte.”

Morgen staat de uitwedstrijd tegen Ameide op het programma. Vuren heeft een redelijk goede start van de competitie met vier punten uit twee wedstrijden. Gaan ze dat dit weekend ook een goed vervolg geven? De aanvoerder van Vuren verwacht een nipte 1-2 overwinning voor zijn ploeg. “Twee hardwerkende ploegen, altijd leuke wedstrijden tegen Ameide. Hopelijk gaan wij met de drie punten naar huis.”

Van Wijk heeft als aanvoerder maar één doelstelling. “Ik wil belangrijk zijn voor het team waardoor we ons op tijd veilig spelen in de derde klasse.” Voor het einde van de competitie verwacht Ian een plekje in de middenmoot. “Na deze goede start is het belangrijk dat we zo door blijven gaan om op tijd veilig te zijn.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Vuren
Klik hier voor meer informatie over VV Vuren