Youssef El Badey beleefde met de zaalvoetballers van ZVG/Cagemax een perfecte start van het seizoen met twee overwinningen. De lat ligt dan ook hoog bij de Gorcumse ploeg: ZVG moet dit seizoen kampioen worden. Daar draait El Badey niet omheen.

GORINCHEM – De 36-jarige coach had zeven jaar geleden via Kamal Ettaoufiki en Mohamed Boukrouche al contact met ZVG. In dat jaar maakte El Badey, toen nog als twintiger, zijn debuut als coach bij ZVV Eindhoven in de eredivisie. ,,Toch kwam het nooit tot een match met ZVG. Na ZVV Eindhoven ging ik naar PFC Apeldoorn. Daar speelden wij in de eerste divisie tegen ZVG en promoveerden naar de eredivisie. In het eerste jaar eredivisie haalden wij meteen de play-offs voor het kampioenschap. Dan ga je niet zo snel weg”, stelt El Badey. ,,Toch was ik er toen al van overtuigd dat ik ooit trainer van ZVG zou worden.”
Vorig jaar was het zover. Na ZVV Eindhoven, PFC/Apeldoorn en een seizoen Groene Ster Vlissingen, wilde hij de trainer worden die ZVG/Cagemax naar de eredivisie helpt. Het uitspreken van de kampioensambities is een eerste stap. ,,Wij werken er hard aan om de club verder te professionaliseren.”

‘El Professore’

Hopelijk kan ZVG/Cagemax zich vanaf nu volledig op de uitgesproken doelstelling focussen. Corona loert nog wel, maar zal hopelijk de competities niet meer verstoren. El Badey: ,,Wij hebben daar wel lang last van gehad omdat de sporthallen op slot gingen. Ik heb de spelers bewust lang met rust gelaten. In juni van dit jaar hebben wij de trainingen weer opgepakt.”

De staf van ZVG heeft overigens niet stil gezeten en in overleg met El Badey een goede selectie neergezet. ,,Wij hebben met zes linkspoten een betere balans in het team”, merkt El Badey op. ,,Ik ben trots op de groep, maar nog lang niet tevreden over het spel. Ik verwacht dat mijn spelers nog beter leren schakelen in moeilijke periodes. En nogmaals, dat kampioenschap gaat er komen. Alles heeft met mindset te maken. Ik werk met twaalf spelers en drie keepers. Die moeten daar ook echt in geloven.”

El Badey is niet naar Gorinchem gekomen om vrienden te maken, maar om kampioen te worden. ,,En als we kampioen worden, heb ik vrienden. Dat is een manier van denken waarin ZVG ook een stap moet maken. Dat is topsport en daar moet iedereen in mee.”

El Badey doet dan ook niet zijn best om de verwachtingen te temperen. Verwachtingen die automatisch boven komen bij zijn interessante bijnaam: ‘El Professore’. El Badey lacht: ,,Dat is een beetje een eigen leven gaan leiden. Ik noemde in Apeldoorn de voorzitter ‘El Presidente’. Omdat ik altijd alles uitvogelde, noemde hij mij ‘El Professore’. De jongens namen dat over en het kwam ooit in een interview ter sprake. Sindsdien word ik ook hier in Gorinchem ‘El Professore’ genoemd. Ik ben trots op die bijnaam, maar de spelers moeten het doen hoor.”

El Badey benadrukt dat hij ook niet zonder steun van zijn beide assistenten, ex-international Najib El Allouchi en Mohamed Boukrouche kan. ,,Ik kan alleen niets. Wij worden samen met de staf en het bestuur straks kampioen. Zelf vormen wij de enige valkuil. Wij kunnen alleen maar verliezen van onszelf. Daar ben ik honderd procent van overtuigd.”

Klik hier voor meer informatie over ZVG/Cagemax

Klik hier voor meer artikelen over ZVG/Cagemax