Ferry Meijdam is na één jaar afwezigheid weer terug bij VV Heukelum. De 29- jarige aanvaller komt over van LRC, waar hij één seizoen gespeeld heeft. Meijdam begon op zijn vijfde met voetballen bij Heukelum. Bij die club heeft hij ook zijn debuut gemaakt toen hij 18 was. Naast deze clubs heeft Meijdam ook nog een jaar bij VV IJsselmeervogels gespeeld.
banner_koningsport_small_VJ
De belangrijkste reden voor de overstap naar Heukelum waren de blessures. ”De bedoeling was om mijn laatste jaren bij LRC voor mijn kansen te gaan, omdat zij op een hoger niveau spelen. Na de nodige blessures die ik wijd aan het kunstgras, heb ik besloten om terug te gaan naar Heukelum. Dit blijft toch altijd mijn ‘cluppie’. Daar voetbal ik onder andere met mijn vrienden en mijn broertje. Het is meer waard dan met blessures blijven sukkelen bij LRC.”

Meijdam kijkt erg positief terug op zijn tijd bij LRC. ”Ik wist waarom ik voor LRC had gekozen, om op een hoger en serieuzer niveau te spelen. We hadden een leuke groep en het niveau was wat ik ervan verwacht had. Daarnaast baal ik er ontzettend van dat ik niet alles heb kunnen laten zien wat ik in mij heb. Ik begon als fitst aan het seizoen, maar in de voorbereiding en de beker ging het twee keer mis. Twee kneuzingen in mijn voet zorgde ervoor dat ik erna van het ene in het ander viel.”

Ferry denk dat dit jaar het linkerrijtje wel haalbaar moet zijn. ”Bij Heukelum weet ik wat we hebben en ik kijk er naar uit om weer te spelen. Als je dan een vervelend seizoen achter de rug hebt kijk je er weer naar uit om te presteren. We hebben een leuke groep, dus verwacht dat we in het linkerrijtje terechtkomen.”

Om af te sluiten geeft Meijdam aan wat hij het meest gaat missen bij zijn oude club. ”De trainingsintensiteit. Die ligt daar natuurlijk veel hoger. Iedereen ging elke training voor de volle 100%, dat was ook een van de redenen dat ik voor LRC koos.”

Klik hier voor meer informatie over VV Heukelum
Klik hier voor meer artikelen over VV Heukelum