Oranje Wit beker verder ten koste van Klundert

Aanstaande zaterdag speelt SteDoCo een belangrijke wedstrijd als het gaat om het bijblijven in de subtop en tevens om te bepalen wat de werkelijke sterkte van de ploeg is. Het Veenendaalse DOVO (Door Ons Vrienden Opgericht) komt namelijk op bezoek.

Deze club kennen we nog van het seizoen 2014/2015 toen in de hoofdklasse A werd gevoetbald. SteDoCo speelde toen uit gelijk en won thuis. Twee belangrijke ontmoetingen vonden in het voorjaar van 2017 plaats. In een tweeluik voor een plaats in de Derde Divisie won DOVO beide wedstrijden en promoveerde dus. SteDoCo moest vervolgens met een plaats in de hoofdklasse genoegen nemen. In de voorbereiding voor dit seizoen won SteDoCo met 0-2 in Veenendaal.

DOVO komt, qua resultaten, dit seizoen nog niet erg uit de verf, want met 3 overwinningen en 2 gelijke spelen staat de ploeg met slechts 11 punten uit 10 wedstrijden op de 13e plaats. Wel springt de 1-8 overwinning op SJC in het oog en de 1-1 remise tegen kampioenskandidaat Quick Boys van afgelopen zaterdag mag er ook zijn.

SteDoCo behaalde 3 overwinningen op een rij, waarbij wel gezegd dient te worden, dat deze resultaten tegen de laagst geklasseerde ploegen zijn bewerkstelligd, dus een eventuele euforie zou een misplaatste houding betekenen. Daar tegenover staat, dat in dergelijke wedstrijden ook punten kunnen worden “gemorst”, dus uiteindelijk is er een goed resultaat neergezet.

DOVO zal, ondanks de betrekkelijk lage klassering, komende zaterdag op z’n minst een gelijkwaardige tegenstander blijken te zijn en SteDoCo zal zich waarschijnlijk voor de volle 100% moeten inzetten om resultaat te boeken

Geef een reactie