Richard van Gils is ambitieus. Hij wil straks als trainer met Schelluinen voor de prijzen gaan. De Brabander was eerder trainer van onder meer Unitas-zaterdag en Altena. Op Scalune is Menno Beusekamp zijn assistent.

Richard van Gils (47) loopt over van voetbalervaring. Hij speelde maar liefst 350 wedstrijden in het betaalde voetbal bij achtereenvolgens RBC Roosendaal, FC Eindhoven en Helmond Sport. Hij bouwde af in Gorinchem bij het zondagteam van Unitas. Via Gorcumer Cees Lagendijk rolde hij het trainersvak in. ,,Bij SteDoCo 2 deed ik ervaring op en via de zaterdagtak van Unitas en Altena raakte ik verslingerd aan het zaterdagvoetbal. Het uitstapje naar zondagclub Oosterhout was prima, maar helaas vielen in het tweede seizoen de resultaten tegen en werd mijn contract niet verlengd.”

Hij stapte op de drempel van het coronatijdperk in als trainer van Schelluinen. Van Gils had al een contract met ingang van 1 juli 2020 op zak, maar in de tweede week van 2020 zat hij op Scalune al op de tribune. De club had hem door het plotselinge vertrek van trainer Philip den Haan eerder nodig. Het duurde maar even, want een maand later ging de competitie op slot.


Dit seizoen begon Schelluinen met een nederlaag tegen Hardinxveld, maar won vervolgens driemaal op rij. ,,Het zag er goed uit en daar bouwen wij natuurlijk op door. Ik vind dat wij straks wel voor een ereplaats moeten gaan. Er staat een goede selectie, hoewel ik even dacht dat wij er een echte spits bij zouden moeten krijgen. Aan de andere kant kunnen Pascal van Delden, Damien de Jong, Menno Dekker en Yannick de Bondt op die positie staan. Wij kunnen met die jongens ook op de ‘nummer 10’ positie schuiven. Alle linies zijn goed bezet. Conditioneel worden ze straks echt goed.” Van Gils is blij met de komst van Yannick de Bondt. ,,Hij heeft zich razendsnel aangepast. Het is een jongen die bij Groot-Ammers altijd op een te laag niveau heeft gespeeld. Ik schat in dat hij zelfs het niveau van de eerste klasse zou kunnen aantikken. Schelluinen gaat veel plezier aan hem beleven.”

Variatie
Bij Schelluinen zoekt men op dit moment, zoals alle clubs, naar variatie. ,,Op de zaterdagen willen wij wel eens wat anders doen dan een voetbalspelletje. Wij hielden al eens een bosloop of speelden voetvolley. Via onze fysio hadden wij een bokstraining. Deze periode vraagt wel veel van een trainer, maar als ik word beloond met een goede opkomst, dan weten mijn assistent Menno Beusekamp en ik waar wij het voor doen. Ik hoop dat Menno wordt beloond met deelname aan de trainerscursus UEFA B.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Schelluinen.
Klik hier voor meer informatie over VV Schelluinen.