Leden van SVS’65 kunnen vanaf dit seizoen weer genieten van een volwaardig dameselftal in Spijk. Het vernieuwde Vrouwen 1 telt achttien speelsters, die worden begeleid door een staf van vier man sterk. De enthousiaste voetbalsters zijn blij dat ze weer samen spelen in het blauw en wit van hun club. ‘Plezier is belangrijker dan presteren’.

HappyPoint_desinfectie
De ene na de andere dame druppelt het fraaie sportpark van SVS’65 op. Het is zaterdagochtend 09.30 uur en de speelsters van het damesteam zijn ondanks het vroege tijdstip al behoorlijk energiek. Ook Jerzy Timmermans is al druk in de weer. Gestoken in een blauwe polo van de club verzamelt de trainer/coach ballen, bidons en hesjes die later op de ochtend van pas komen als het team oefent tegen VV Groot-Ammers. “Het wordt een moeilijk potje, maar dat geeft niet”, zegt speelster Kimberly. “We zijn een team in opbouw en moeten nog veel leren. We hebben zelfs vier speelsters die nog nooit gevoetbald hebben en ja dat is wennen. Maar plezier maken is voor ons veel belangrijker dan winnen.”

Nieuw leven
Kimberley is een van de drijvende krachten achter de terugkeer van het vrouwenelftal bij SVS’65. Na een lange en mooie periode werd het elftal na het seizoen 2018-2019 opgeheven wegens een gebrek aan speelsters. In dat laatste seizoen besloot de club na de winterstop door hetzelfde probleem één team te vormen met Unitas, maar die samenwerking was minder succesvol dan gehoopt. “Vorig jaar speelden sommige meiden bij andere clubs of ze stopten tijdelijk, waardoor alleen ons 30+ elftal overbleef, dat op vrijdagavond af en toe speelt”, zegt Kimberley. “Zo rond april vroeg ik aan het bestuur of we het team nieuw leven in konden blazen en zij reageerden enthousiast. Ik benaderde veel oud-teamgenotes en een paar nieuwe meiden en zo ging het balletje rollen. We hebben nu achttien dames op de lijst staan. Ik ben als 27-jarige de oudste, de jongste is 17 jaar.”

Uitdaging
Een van de vier trainers is Jerzy Timmermans, eerste-elftalspeler en bestuurslid van SVS’65. Hij heeft veel ervaring met het trainen van jeugdteams en raakte enthousiast door de plannen van de dames. “Ik vind het leuk om training te geven en wil graag de uitdaging aangaan met dit team. Het niveauverschil is best groot, maar gelukkig hebben we een technische staf van vier man sterk die aan de slag kan met de speelsters. We zullen geen kampioen worden, maar ik hoop dat we een gezellig team vormen, dat in het veld hard werkt en buiten de lijnen veel plezier maakt.”

Voor dat laatste hoeft de kersverse trainer niet bang te zijn volgens Kimberley. “SVS’65 is een supergezellige club. Iedereen maakt hier een praatje met elkaar en in onze kleine kantine vinden leuke feestjes plaats.” Timmermans is het daar roerend mee eens. Hij verruilde drie jaar geleden GVV Unitas voor de club uit Spijk en wil er nooit meer weg. “Ik ben een echte SVS’er geworden, ik voel me hier helemaal thuis.”

Klik hier voor meer informatie over SVS’65
Klik hier voor meer artikelen over SVS’65