Het duurde even, maar de schop bij Leerdam Sport ’55 gaat binnenkort toch echt de grond in. De jeugdcommissie is enorm blij met de grondige renovatie van het sportpark en hoopt dat hierdoor meer jeugdleden de weg vinden naar de club.

De tribune heeft een fraaie uitstraling, de rood-witte toegangspoort is iconisch en in de knusse kantine hangt door de retroshirts, het biljart en het frietkot een ouderwetse voetbalsfeer. Liefhebbers van nostalgische sportcomplexen zijn bij Leerdam Sport ’55 aan het goede adres, maar het is duidelijk dat dit voetbalterrein toe is aan een upgrade. “Al zowat dertien jaar is er geen onderhoud gepleegd”, zegt Klaas Hoekstra als hij zijn bezoekt verwelkomt. “We hebben al heel lang de wens om onze accommodatie te vernieuwen, maar de gemeente stelde verbouwing steeds uit”, zegt de voorzitter van de jeugdcommissie.

Multifunctioneel clubgebouw
Maar aan de situatie komt een einde. Het sportpark in het westen van de stad gaat op de schop. Nog dit kalenderjaar moet er een nieuw kunstgrasveld liggen en als alles volgens planning gaat, staat er medio 2022 een multifunctioneel clubgebouw op het terrein, dat bestaat uit een kantine en kleedkamers. Qua organisatie timmert Leerdam Sport ’55 ook aan de weg. “Als nieuwe jeugdcommissie willen we dit seizoen meer structuur aanbrengen in de organisatie. Ouders moeten terechtkunnen met vragen, de eerste trainersbijeenkomsten zijn succesvol verlopen en we willen mensen beter informeren via social media en onze website”, zegt Lin van de Weteringh, die ook aanwezig is namens de groep. “Met een energieke groep hopen we meer positieve publiciteit te generen voor deze mooie club, zodat meer jeugd de weg vindt naar ons sportpark. Dat laatste gebeurt trouwens al, want onze groep ‘kaboutervoetballers’ is groeiende.”

Mooie plannen heeft het jeugdbestuur genoeg en Hoekstra kijkt enorm uit naar de realisatie van het nieuwe sportpark. “De upgrade gaat de club een enorme boost geven, we zijn enorm blij dat de bouw spoedig start

Klik hier voor meer informatie over Leerdam Sport’55
Klik hier voor meer artikelen over Leerdam Sport’55