HSSC’61 is aan een fraaie eindspurt bezig in de derde klasse D van het district Zuid I. De formatie van trainer Gerrit Molenaar draait warm voor een mogelijk fraai seizoensslot, na recente overwinningen op de twee hoogvliegers Sleeuwijk en SC Everstein.

Gaat HSSC’61 het onmogelijke dan toch mogelijk maken? In het tweede seizoen van trainer Gerrit Molenaar op Het Plein lonkt een mooie climax in de komende weken, want de ploeg uit Heien Boeicop rukte door de recente resultaten op naar de derde plek van de ranglijst en heeft het bepaald niet onfeilbare duo Sleeuwijk en Everstein, dat de ranglijst aan de bovenkant bepaalt, in het vizier gekregen.

HSSC’61 beleefde met name in de periode net voor Sinterklaas de moeilijkste fase van het seizoen, met de thuisnederlaag tegen BLC (2-4) en de erbarmelijke uitwedstrijd bij Asperen dat met 2-0 aan het langste eind trok. In de tweede helft van het seizoen lijkt het echter allemaal op z’n plek te vallen voor de manschappen van Molenaar, die na het zomerreces aan zijn derde seizoen gaat beginnen bij HSSC’61. De 5-1 triomf op leider Sleeuwijk was daar het bewijs van: de terugkeer van Lucas van Dam in het elftal betaalde zich meteen uit, want Van Dam en zijn maatje voorin Bas Scheenhart waren die bewuste middag niet af te stoppen. Scheenhart was goed voor vier treffers, Van Dam scoorde één keer en was als de man van de assist ook nog eens bij andere treffers betrokken. Een benutte strafschop zorgde er enkele weken later voor dat HSSC’61 ook SC Everstein klopte en daarmee de top de van de ranglijst verder naderde. In de aanloop naar het paasweekeinde volgde daar nog de 7-0 triomf bij hekkensluiter SSC’55 – met een hattrick van Koen Looy – op, waardoor HSSC’61 – in de wetenschap dat Sleeuwijk en Everstein nog een zwaar programma hebben én elkaar nog treffen – terug is in de titelrace.