Mark Smith voelt zich thuis bij SteDoCo

De 31-jarige Mark Smith is keeper van het naar de Derde Divisie gepromoveerde SteDoCo. Mark gaat zijn tweede seizoen in als keeper van de club. Voor dat hij bij SteDoCo kwam speelde Mark o.a. bij DHC uit Delft, L.M.O. uit Rotterdam & TOGB uit Berkel & Rodenrijs. In de jeugd speelde Mark Smith heeft ook in de A-selectie van Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn gezeten. Daar heeft hij voornamelijk achter de “ervaren doelmannen” op de bank plaats genomen.

Buiten het keepen om, was Mark trainer. In de tijd dat hij bij DHC zat, trainde Mark de JO15-1 van DHC. Maar DHC was niet de enige club waar hij trainer was. Ook heeft hij in de tijd bij TOGB enkele teams getraind. Dat waren de volgende teams: de JO19-1, JO17-1 en de JO15-1.

Mark Smith is bij SteDoCo gekomen, doordat Raymond Roos aangaf dat ze een keeper zochten voor het eerste elftal. Zodoende is hij in contact gekomen met SteDoCo. “Na twee gesprekken had ik eigenlijk wel een goed gevoel over de club. Aan de hand daarvan heb ik gekozen om naar SteDoCo te gaan.” Mark twijfelde eigenlijk niet. “De ideeën en gedachten spraken mij aan. Is wel een stukje rijden naar de training, maar heb nog geen moment spijt gehad. Ik zit dagelijks met een glimlach in de auto naar de training toe.”

Mark volgt zijn oude teams natuurlijk nog steeds. “DHC is natuurlijk gedegradeerd naar de Eerste Klasse waar ze gewoon niet thuis horen. Zelfde geld voor TOGB. Die zijn dan niet gedegradeerd, maar spelen wel een klasse te laag (Tweede Klasse). Bij LMO ben ik opgegroeid, dus dat blijf je altijd wel “mijn Club”.” LMO staat op het punt om naar een nieuw complex te gaan. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken en hoe de toekomst voor LMO er dan gaat uitzien, zei Mark Smith.

DHC speelde drie seizoenen geleden voor promotie naar de Derde Divisie, vertelde Mark. Ze speelde tegen Be Quick. DHC verloor uit kansloos met 4-0 van Be Quick. “Op de terugweg hadden wij ook zoiets van: Dit is klaar, we hebben geen kans meer.” Maar het liep anders dan gedacht voor DHC. Ze kregen een enorme boost voor de wedstrijd. “Na 2/3 minuten kwamen we met 1-0 voor en stond het na 90 minuten 4-0 voor ons. Maar toen begon de laatste minuut van de extra tijd. Be Quick vielen voor de laatste keer aan en scoren de 4-1.” Voor DHC was dat we heel erg zuur.

SteDoCo is via de nacompetitie naar de Derde Divisie gepromoveerd. Dus het wordt geen makkelijke klus, zei Mark Smith. “We hebben een sterke spelersgroep als alles klopt. Wij moeten ons gewoon richten op de middenmoot in de competitie. Alles wat extra komt, is alleen maar mooi meegenomen.” In de Derde Divisie zitten grote amateurclubs die in de Tweede Divisie mee kunnen. Alleen de stap maken naar de Divisies is gewoon lastig vanuit de Hoofdklasse, ik denk dat we na vorig seizoen trots mogen zijn dat we dit toch met de smalle selectie van SteDoCo hebben weten te behalen, vertelde Mark.

Afgelopen seizoen is SteDoCo 3egeworden in de Hoofdklasse A. Daarin zitten geen makkelijke ploegen. “Het zijn allemaal ploegen die bekend staan om hun spel. Uiteindelijk is vv Noordwijk kampioen geworden en is Ter Leede als 2egeëindigd.” De doelstelling van de club was om te promoveren, wat ze ook gelukt is uiteindelijk. “Of we kampioen zouden worden of dat we het via de nacompetitie deden, maakte niet uit. Het kampioenschap had een mooie bonus geweest.