SVS'65-jose-ven

In een poule, waarin de hegemonie al voordat er ook maar één bal aan het rollen was gebracht aan het Ambachtse IFC was toebedeeld, hoort SVS’65 ook onbetwist tot de kandidaten om aan het einde van de rit mee te doen bij de verdeling van de (andere) prijzen. Zeker gezien de bulk aan ervaring in de selectie van trainer José van de Ven.

SPIJK – Er zullen absoluut niet veel ploegen in de vierde klasse (of überhaupt op standaardteamniveau) zijn die over zoveel routine beschikken als SVS’65 uit Spijk. De formatie van trainer José van de Ven, die aan zijn vierde seizoen is begonnen, beschikt over flink wat ‘mannen van de lange adem’ die de club ook dit seizoen weer dienstbaar zijn gebleven.

Maurice Schopenhouer spant daarbij absoluut de kroon. De teller van de speler staat na deze zomer op 51 jaar en ook dit seizoen is er een plekje in de selectie voor de niet kapot te krijgen speler die in zijn loopbaan langs twintig verschillende clubs trok en in de regio aanzien kreeg als voetballer van verenigingen als Unitas en Schelluinen. Vorig jaar riep Schopenhouer dat hij nog één keer voor een prijs wilde gaan en dat is ook dit jaar het uitgangspunt voor de ploeg.

Ook de naam van Willem Looijen wordt met respect uitgesproken binnen de club en daarbuiten. Looijen heeft inmiddels de leeftijd van 37 jaar aangetikt, maar is de aanvaller van statuur die nog altijd op zijn torinstinct kan rekenen.

Blessurelijst

Bij de openingswedstrijd op eigen veld tegen de Dordtse  fusieclub GSC/ODS ontbraken overigens nog flink wat (ervaren) pionnen bij SVS’65. Jorn Meijerink zal zich de start van zijn 22ste (en laatste) seizoen in de blauw-witte equipe ongetwijfeld anders hebben voorgesteld. De voormalig doelman, getransformeerd tot centrale verdediger, was zestien jaar oud toen hij zijn debuut in de hoofdmacht maakte. In Dordrecht had hij zijn vermoedelijk laatste jaargang graag willen openen, maar blessureperikelen hielden Meijerink langs de kant. Hij maakte onderdeel uit van een flinke blessurelijst, want ook Bennie Boeijink, Kyano de Groot, Maurice Schopenhouer, Max Vrolijks en Stef Philip moesten verstek laten gaan. De nog niet geheel fitte Robin IJsselstijn, dit jaar teruggekeerd bij SVS’65, en Brian Bot waren nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen en namen bij aanvang plaats op de dun bezette reservebank waar ook assistent Ferdi Scheurwater, Martijn Tromp en tweede elftal speler Jeffrey van Wijk een plaatsje hadden gevonden.

Trainer José van de Ven had dus niet, zoals hij op voorhand verwacht had, een brede(re) selectie tot zijn beschikking en moest roeien met de riemen die hem ter beschikking stonden. Een treffer van Fitim Meha redde een punt.

Klik hier voor meer informatie over SVS’65.

Klik hier voor meer artikelen over SVS’65.