Vanaf het komend seizoen zal Omar Tahya als trainer van JO-19 voor de groep staan bij Leerdam Sport’55. Omar Tahya, geboren en getogen in Culemborg en daar nog steeds woonachtig, is een ervaren trainer met een verleden als profvoetballer op zowel het veldvoetbal als het zaalvoetbal.

“Ik ben begonnen bij een amateur club in Culemborg, CVV Vriendenschaar.
Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Fortitudo (tegenwoordig Focus’07)”
Vanaf mijn 13de speelde ik in het 1ste elftal van Fortitudo, in die periode speelde ik ook voor het Nederlands Team, Selectie Midden-Nederland: vertelt Tahya. Mede hierdoor ben ik gescout door 3 clubs AFC Ajax , FC Utrecht en PSV. Bij alle drie de clubs mocht Omar stage lopen. Uiteindelijk heeft hij zelf een keuze moeten maken. “Voor mij was dat niet zo moeilijk, mijn droom was om bij het grote AFC Ajax te voetballen.”

AFC Ajax Amsterdam
Bij Ajax speelde ik onder andere met bekende spelers zoals ; Edgar Davids, Michael
Reiziger, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert en nog vele andere spelers die ook bekend zijn
geworden in het betaald voetbal. Bij Ajax is de concurrentie strijd moordend, dus moet je
als voetballer alles op alles  zetten om daar te slagen. Met alleen talent kom je er niet, het  is ook een stuk mentaliteit (karakter) wat er bij komt kijken.
De opoffering voor mij was dat ik niet kon uitgaan met vrienden en geen vriendinnetje kon
hebben. Dag in dag uit was ik bezig met voetbal. Of het nou op het pleintje of bij
voetbalvereniging was, ik was er altijd mee bezig. Bij Ajax B1, A2, A1, Ajax beloften en Ajax
2, heb ik 11 seizoenen gevoetbald, waarvan de laatste 2 seizoenen bij de AFC Ajax  amateurs.

Verder…
Toen ik de kans gekreeg om bij Go Ahead Eagels 1, in Deventer, te gaan voetballen, heb ik die overstap in het seizoen ‘96/‘97 gemaakt.
Daarna ben ik gaan voetballen bij een amateur club UVV in Utrecht en heb ik stage gelopen bij FC Utrecht.

Zaalvoetbal
Vervolgens heb ik mijn voetbal carrière een andere wending gegeven, door op het hoogste niveau te gaan zaalvoetballen. Mijn zaalvoetbal carrière ben ik begonnen bij FC Formido in Vianen (1 seizoen).
Daarna heb ik de overstap gemaakt naar FC Kawin in Leerdam. Bij FC Kawin had ik een hele leuke en leerzame tijd meegemaakt (2 seizoenen). Doordat ik ook voor het Molukse zaalvoetbalteam uitkwam werd ik al snel ontdekt door één van de beste Molukse zaalvoetballers, Hanky Leatemia. Hij speelde voor Bunga Melati, Eredivisie zaalvoetbal club in Tilburg. De overstap van FC Kawin naar Bunga Melati was in het begin even wennen. Het spel ging 10 keer sneller! Voor Bunga Melati heb ik 5 seizoenen gespeeld.
Tijdens mijn verblijf bij Bunga Melati was ik geselecteerd voor het nationale Nederlands zaalvoetbalteam (10 interlands). Daar heb ik veel geleerd en ook bij Bunga Melati was dat het geval. Ik ben toen ook weer benaderd door Fortitudo (Focus’07) om daar weer op het veld te gaan voetballen, dat heb ik 1 seizoen gedaan. Daarna naar TEC te Tiel (1 seizoen), maar heb daar niet kunnen spelen i.v.m. een blessure. Langzamerhand ben ik mijn voetbal carrière gaan afbouwen. Waar ik als kleine jongetje begonnen ben met voetballen heb ik ook mijn voetbal carrière afgesloten, bij CVV Vriendenschaar.

Trainer
Als trainer ben ik begonnen bij CVV Vriendenschaar Jeugd trainer en Techniek trainer.
Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Focus’07 om daar Jeugd trainer te worden van JO-19.

Simon Tahamata Soccer Academy
In 2017 heb ik gesolliciteerd bij de “Simon Tahamata Soccer Academy”, daar ben ik toen aangenomen en sindsdien train ik met een levende voetbal legende.., want dat is (oom) Simon Tahamata. Bij Simon Tahamata leer ik de fijne kneepjes van het trainersvak, ik voel mij dan ook bevoorrecht om met Simon Tahamata te mogensamenwerken. En natuurlijk mijn andere trainer collega’s waarmee ik  veel plezier mee beleef, iedere training weer. Maar de serieuze momenten hebben wij ook onder elkaar.

Leerdam Sport’55
Ik heb nu de kans gekregen om mijn ervaring te delen in de visie van Leerdam Sport’55. Ik heb Leerdam Sport’55 gevolgd via Social media, totdat ik Yoni Sahertian tegen kwam bij het Molukse Team (ex-Molukse profvoetballers), waar hij ook met ons meespeelde. Daarna heeft Paulo Lopulalan mij benaderd. En dat is ook geen onbekende van mij. We hebben een open gesprek over de visie van de club Leerdam Sport’55 gehad. Meteen raakte ik enthousiast, vooral om Leerdam Sport’55 naar een hogere niveau te brengen. Mijn ambitie is om de JO-19 te laten meedraaien in de bovenste plaatsen in hun klasse. Zo niet voor de kampioenschap!
Wat de jeugd van mij kan verwachten als trainer? Ik denk heel veel, want ik zal al mijn kennis, die ik zelf als voetballer heb opgedaan, over brengen aan de jeugd. Er zullen verschillende oefenstoffen worden gegeven, waaronder techniek training, spel inzicht en natuurlijk conditie training. Hiermee denk ik zeker dat ik bij Leerdam Sport’55 een steentje kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de club. Wat ik als tip kan meegeven aan de Jeugd van Leerdam Sport’55? Of je nou profvoetballer wilt worden of een beroemde zanger, blijf altijd jezelf en volg je droom. Ik heb in ieder geval zin om aan de slag te gaan bij Leerdam Sport’55!

 

Omar Tahya

Total
64
Shares