verwolf-123

In de vooral Brabants georiënteerde derde klasse D heeft Haaften de doelstelling dit seizoen vooral realistisch geformuleerd: handhaving is het eerste uitgangspunt van het collectief van trainer Bart Fransen. Een collectief, dat op de openingsdag meteen al een jubileum meemaakte.

HAAFTEN – Danny Verwolf (foto) is een garantie voor treffers. Bij WNC vestigde hij al de aandacht op zich met zijn doelpunten, bij Haaften is dat niet anders. Tijdens het openingsduel van het voetbalseizoen 2021-2022 bij de Tilburgse studenten van TSV Merlijn zorgde Verwolf voor het volgende doelpuntenhoogtepunt in zijn loopbaan: de enige treffer van Haaften betekende zijn 75ste productieve daad voor de bespeler van sportpark Elzenbos.

De jubileumgoal kon echter niet verhoeden dat Haaften met lege handen terugkeerde uit de Brabantse stad. De 2-1 nederlaag betekende de eerste gemiste kans op weg naar handhaving, het doel dat Fransen en zijn selectie zich hebben gesteld. In die selectie keerde met ingang van de huidige voetbaljaargang Kevin van de Velde terug. De dertiger vertrok elf jaar geleden – in het gezelschep van Jordy Perdon – naar het Waardenburgse WNC, kwam zijn oude club Haaften daarbij ook nog tegen in de districtsbeker waar Verwolf dus ook zijn voormalige vereniging ontmoette. Van de Velde is bij Haaften herenigd met spelers die hij al goed kende uit het verleden: Jordy Perdon, Ronald Zondag en David Ruane, die eveneens bij Haaften is neergestreken nadat hij het Gorinchemse SVW achter zich heeft gelaten.

Dat het nog nadrukkelijk zoeken is naar de juiste balans binnen het team van Fransen, Verwolf en Van de Velde is na de eerste openingsweken van het huidige seizoen wel duidelijk: de resultaten waren tot nu toe behoorlijk wisselvallig. De 8-0 nederlaag tegen SV Meerkerk gaf bijzonder veel stof tot nadenken op Elzenbos, de 2-1 nederlaag in de districtsbeker tegen het één klasse lager acterende Leerdam Sport’55 was ook een teken aan de wand en daar stond dan weer een 3-0 triomf tegen het eveneens in de vierde klasse bivakkerende Beesd tegenover. De wisselvalligheid binnen het team, dat een mengeling van routiniers en talenten is, is weliswaar een punt van zorg maar hoeft de jacht op handhaving niet te verstoren voor de hoofdmacht van de club die dit jaar het 100-jarig jubileum vierde.

Overigens vertegenwoordigen Téan van Horssen, Anne van Velzen en Arie de Jong, die als afgevaardigde namens het bestuur bestuurt, de elftalbegeleidingscommissie (EBC) binnen Haaften. De elftalbegeleidingscommissie is binnen de vereniging het aanspreekpunt voor alle seniorenteams en overlegt/evalueert met spelers, trainers en leiders gedurende het seizoen. De elftalbegeleidingscommissie vormt daarmee een belangrijke schakel tussen alle seniorenteams en het bestuur.

Klik hier voor meer artikelen over VV Haaften.
Klik hier voor meer informatie over VV Haaften.