Na 23 voetbaljaren in het geel-zwart van Groot-Ammers vond Yannick de Bondt het tijd voor verandering. De 28-jarige allrounder probeert het dit seizoen een kwartiertje zuidelijker bij competitiegenoot VV Schelluinen, waar hij herenigd is met veel vrienden.

HappyPoint_desinfectie
Yannick de Bondt debuteerde als 17-jarig ventje onder Ron Vlot in het eerste van Groot-Ammers, de club waar hij opgroeide als voetballer. “Ik heb het altijd uitstekend naar mijn zin gehad bij de club en ik zal nooit één slecht woord zeggen over de vereniging. Ik speelde er centraal achterin, op nummer tien en soms ook in de spits, je zou me dus een allrounder kunnen noemen”, zegt hij grinnikend. “Ik baalde er alleen een beetje van dat we nooit om de prijzen speelden, ik hoop dat dit bij VV Schelluinen anders wordt. Bovendien vind ik het leuk om met gasten als Robin Peursem, Pascal van Delden, Menno Beusekamp, Dirk-Jan de Bruin, Collin de Jong en Robin Boekhout samen te spelen. We zijn vrienden, maar willen wel samen presteren. Ik kijk erg uit naar de competitiestart.”

Trainen met Feyenoorders
Toen het seizoen in maart vorig jaar beëindigd werd, hield de Bondt zijn conditie op peil met een andere vriend, ook een goede voetballer. Hij trapte regelmatig een balletje met zijn kameraad Rick Karsdorp en ook onder meer Nick Marsman en Jens Toornstra. Te midden van deze profs van topclub Feyenoord wilde De Bondt uiteraard laten zien wat hij kan met een bal. “Het waren leuke sessies en we deden toffe oefeningen. Ik bleef lekker fit en sowieso is er weinig mis met mijn conditie. Ik ben tennistrainer, dus ben lde hele dag in beweging. Als ik tijd heb, speel ik ook regelmatig tennistoernooitjes op behoorlijk niveau, dus je kunt wel stellen dat ik sportminded ben.”

Veel posities
De Bondt heeft een positief gevoel overgehouden aan zijn eerste weken als speler van VV Schelluinen. “Deze club was de uitdaging die ik zocht. We hebben een hele leuke groep en veel echte clubmensen kwamen zich netjes aan me voorstellen. Ik wil negentig minuten ‘gaan met die banaan’ en alles geven voor de winst en ik proef dat mijn medespelers dezelfde mentaliteit hebben. In de voorbereiding stond ik in de spits, maar het liefst speel ik net daarachter. Maar de trainer bepaalt de opstelling, hij weet dat ik op veel posities uit de voeten kan.”

In de 3e klasse C treft Schelluinen veel aantrekkelijke tegenstanders. De clashes met Groot-Ammers zijn uiteraard het meest beladen voor De Bondt. Hij kijkt uit naar deze derby’s. “Het wordt bijzonder om tegen mijn oude cluppie te spelen en ik denk dat ze enorm gebrand zijn om van ons te winnen. Ik weet zeker dat het mooie potjes worden en nogmaals: ik vind Groot-Ammers een heel leuke club. Ik heb nog altijd een goede klik met iedereen van de vereniging. Ik gun ze een mooi seizoen, maar hoop uiteraard wel dat wij hoger eindigen.”

Klik hier voor meer informatie over VV Schelluinen
Klik hier voor meer artikelen over VV Schelluinen