Wouter Schram is op zijn plek bij Herovina. De 30-jarige verdediger speelt al vijftien jaar met veel jeugdvrienden in het vlaggenschip van de club en rijdt driemaal in de week met alle plezier vanuit zijn woonplaats Gorinchem naar Herwijnen. Het spelen van de vele derby’s en de gezelligheid van sportpark De Kol zijn hem veel waard.


HappyPoint_desinfectie
Ontspannen leunen de selectiespelers van Herovina tegen het hekwerk achter het hoofdveld. Op deze zomerse zaterdagmiddag oefent de hoofdmacht over vijf kwartier tegen streekgenoot VV Haaften, maar de mannen van Glenn Calor hebben nog genoeg tijd voor een praatje. Zo ook Wouter Schram, die aanschuift in de knusse bestuurskamer op sportpark De Kol. De verdediger heeft tijdens de veel te lange zomerstop niet stilgezeten en kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Ik ging regelmatig hardlopen, dus mijn basisconditie is in orde gebleven. Maar het is fijn om in een goede voorbereiding weer het nodige voetbalritme op te doen en we zijn op de juiste weg. Als het seizoen begint, staat er een goed Herovina.”

Defensieve speler
Schram begint aan al zijn vijftiende seizoen in de hoofdmacht van de rood-witten. Hij groeide op in Herwijnen, doorliep er alle elftallen van de dorpsclub en verdedigt nog altijd met veel plezier de kleuren van de vierdeklasser. Letterlijk nog wel, want Schram is altijd een defensieve speler geweest. “Eerst was ik een felle mandekker, die alles uit de kast haalde om een aanvaller uit de wedstrijd te spelen. Hierdoor liep ik wel eens tegen een kaart aan. Maar nu speel ik als laatste man en dat bevalt goed. Ik probeer de opbouw te verzorgen en de jongens om me heen te coachen.” Het aanvallende werk laat de sympathieke dertiger aan zijn maten over. “Ik kom niet zo vaak de middenlijn over en richt me liever op mijn verdedigende taken.”

Kampioenschappen
Herovina schommelt traditiegetrouw tussen de derde en vierde klasse in. Schram promoveerde én degradeerde driemaal met de dorpsclub. “Onze kampioenschappen in vierde klasse waren geweldig en in 2011 stonden we zelfs op de drempel van de tweede klasse. Helaas verloren we in de nacompetitie over twee duels van GDC, maar met onze kleine vereniging leverden we een fantastische prestatie.” Een jaar of zes geleden verhuisde Schram van Herwijnen naar Gorinchem, maar hij piekerde er niet over om in zijn woonplaats te gaan voetballen. “Herovina is mijn club. Mijn vrienden spelen er en ik voel me er thuis. Bovendien carpool ik met andere jongens uit Gorinchem, dus de heen- en terugweg is nog gezellig ook.”

Plezier maken is bij Herovina zeker zo belangrijk als presteren. “We geven negentig minuten gas, maar daarna is het ook klaar. Vanaf half vijf draait het om de gezelligheid”, zegt Schram. Met zijn kameraden hoopt Schram er een mooi seizoen van te maken. “Hopelijk kunnen we meestrijden om een periodetitel. Van de competitie-indeling word ik in ieder geval blij. We spelen veel derby’s waar ik naar uitkijk.”

Klik hier voor meer informatie over Herovina
Klik hier voor meer artikelen over Herovina