GJS is uit de startblokken geschoten in de tweede klasse F. We gingen vandaag in gesprek met de verdedigende middenvelder, Remco de Bruijn. Remco is pas 20 jaar, maar speelt al sinds zijn zeventiende voor het eerste van GJS. Remco is op zijn vijfde begonnen bij VV Vuren, zijn vader woonde hier vroeger en heeft hier ook zelf gevoetbald. Op zijn 11e realiseerde Remco al dat hij zichzelf meer wilde uitdagen, Hij ging hoofdklasse spelen bij GJS. Na een jaartje in de D2 heeft Remco elk selectieteam doorlopen. Op zijn 16e speelde hij een half jaartje in de A1, toen hij 17 werd debuteerde hij en werd hij al snel vaste waarde in de hoofdmacht van GJS.

Remco is naast voetbal natuurlijk druk bezig met school en werk. “Nu volg ik de opleiding technicus engineering in Rotterdam, ik zit nu mijn examen jaar. Voor school loop ik stage en werk ik bij Installatie bureau KON in Hardinxveld-Giessendam.” Naast school was Remco dus al vroeg serieus bezig met voetbal. “Op mijn 5e ben ik begonnen bij v.v. Vuren en heb hier gespeeld tot ik 11 jaar was en op groot veld moest gaan spelen. (11 tegen 11). Ik wilde graag een stap hogerop om mezelf beter te ontwikkelen. Er waren een paar clubs waar ik naartoe kon maar heb uiteindelijk gekozen voor GJS waar ik nu nog steeds blij mee ben.”

Remco is momenteel zeer tevreden bij GJS, maar hij blijft nog steeds die kleine jongen die stiekem hogerop wil. “Ik heb het erg naar me zin bij GJS en ben blij dat ik hier in het 1e mag voetballen. Toch wil ik altijd voor het hoogst haalbare gaan voor mezelf of dit nu bij GJS is of misschien een andere mooie club.”

Het is bekend dat GJS een hele sterke start van de competitie kent. Ze wonnen al van Drechtstreek, De Zwerver en ASV Arkel. “Het is nog een beetje vroeg om een goed beeld te hebben hoe dit seizoen gaat lopen. Toch merk ik dat we als team erg fit zijn en hebben gelukkig 3 competitie wedstrijden al weten te winnen. Ik hoop dat we die lijn door kunnen trekken en zo er een mooi seizoen van kunnen maken.”

Remco kon ons helaas niet vertellen dat hij ooit bovenaan geëindigd is in competitieverband op het veld. “Helaas ben ik nooit kampioen geworden in de competitie..” In de zaal is De Bruijn succesvoller. “Wel heb ik 1x de beker gewonnen bij GJS in de D1. Ook heb ik 1x in de D1 mee gedaan met het zaalvoetbal toernooi wat toen Proxsys champions cup heette. Wat we uiteindelijk hebben gewonnen. Ook in de B1 mocht ik eraan mee doen en wonnen we 2x ook werd ik het laatste jaar als beste speler verkozen. Maar als hoogte punt kies ik dan toch het seizoen van 2018/2019 toen we in de zaal met het 1e het toernooi wisten te winnen hierin scoorde ik in de finale namelijk 2 goals.”

Voorheen was Remco altijd centrale verdediger, maar sinds dit seizoen hij actief op de 6- positie, oftewel verdedigende middenvelder. “Dit seizoen ben ik op een nieuwe positie gaan spelen namelijk verdedigende middenvelder (6). Ik hoop hier op deze positie nog meer van mezelf te kunnen laten zien. En hoop in de toekomst op een voor mij zo hoog mogelijke competitie te spelen.”

Naast school, werk en voetbal heeft Remco ook tijd voor hobby’s. “Naast mijn voetbal ben ik graag samen met mijn vrienden. En voor corona ook wel naar de grote steden om uit te gaan.”

We vragen in dit item ook altijd naar één persoon waar de desbetreffende persoon lovend over is binnen zijn/haar organisatie. “Binnen GJS kijk ik zelf wel op tegen Ruud Bos. Dit omdat hij dit seizoen 40 jaar wordt en 25 jaar in GJS 1 speelt. Ook als persoon vind ik het een fijne speler om bij ons in het team te hebben.”

Van jongs af aan is Remco al gek van het spelletje, maar hij ervaart de sport ook als uitlaatklep wanneer het bijvoorbeeld even tegen zit. En wij denken dat bijna iedere voetballer of voetballiefhebber zich hier wel in kan vinden. Even lekker je gedachten verzetten en weer doen wat je het aller leukste vindt.

Tenslotte vroegen we om een vooruitblik op het huidige seizoen. “Voor dit seizoenen en volgend seizoen hoop ik met mijn team bovenin mee te kunnen doen. We hebben nog een jong team dus kunnen nog een hoop leren met elkaar.”

Remco is duidelijk iemand die het spelletje zeer serieus neemt, maar er ook zeker van geniet. Wij hopen nog veel van hem te horen. VoetbalJournaal wenst Remco en zijn team veel succes in de rest van de competitie!

Klik hier voor meer artikelen over GJS
Klik hier voor meer informatie over GJS