ozan-cimen

Ozan Cimen is een 27 jarige voetballer van GVV Unitas. Hij heeft onder meer in de jeugd gespeeld van DFC en EBOH, waarna hij later werd gescout door FC Dordrecht. Hij werkt in Ridderkerk als casusregisseur bij de gemeente.

HappyPoint_desinfectie

Op zijn 18e werd hij direct een vaste basisklant bij Oranje-wit. “Ik begon op de pleintjes in de wijk ‘De Staart’ in Dordrecht, tot de lantaarnpalen aangingen want toen moest ik snel naar huis. In de jeugd speelde ik bij DFC, EBOH en werd algauw gescout door FC Dordrecht. Ik doorliep ook alle jeugdteams. Daar ben ik door een conflict in de A1 vertrokken naar Oranje -Wit. Ik was nog maar 18 jaar toen ik onder Pippy Pruijmboom direct vaste basiskracht werd bij de club. Wij werden kampioen in de eerste klasse en we promoveerden naar de Hoofdklasse. Drie seizoenen later ging ik naar VV Heerjansdam. Daar heb ik een rumoerig jaar gedraaid, waarin er in 1 seizoen 3 verschillende trainers voor de groep hebben gestaan. Uiteindelijk hebben we toch gehandhaafd, nota bene in de laatste wedstrijd van de nacompetitie. Persoonlijk draaide ik toch wel een lekker seizoen waardoor IFC mij benaderde, dus maakte ik uiteindelijk de overstap. Daar heb ik in totaal vier seizoenen gespeeld. Vervolgens maakte ik vorig jaar de stap naar Unitas, de club die ik goed kende uit de competitie. Ik hoefde niet lang na te denken toen de club mij benaderde. Het is een club die goed aanvallend voetbal speelt en de ambities heeft om te groeien. Direct in mijn eerste jaar promoveerden we naar de 3e divisie. Dit was ook dik verdiend, wij stonden immers 6 punten los en zouden gewoon kampioen worden als corona geen roet in het eten gooide. Ik zou graag ooit nog 2e divisie willen spelen”.

Het seizoen begon nog niet zoals ze hadden gewild bij Unitas. “Wij zijn wisselvallig begonnen qua resultaten dit seizoen, maar in de wedstrijden hebben we laten zien dat we zeker thuishoren in de 3e divisie. Persoonlijk heb ik een paar goeie wedstrijden gespeeld, maar 6 wedstrijden is te weinig om te laten zien wat je in huis hebt. Ik hoop dat het snel weer begint, en dan met publiek graag want dan kan ik me nog beter opladen”.

Ozan houd ervan om zoveel mogelijk prijzen te winnen. “Als ik bepaalde hoogtepunten moest uitkiezen dan kies ik toch wel voor de 3 kampioenschappen of promoties tot nu toe. Daar doe je het uiteindelijk voor, om zoveel mogelijk prijzen winnen. Ik kan niet veel dieptepunten noemen, maar als ik terug kon in de tijd bij FC Dordrecht had ik dingen anders aangepakt. Ik was te eigenwijs en maakte destijds op veel gebieden de verkeerde keuzes. En de uitschakeling in de KNVB Beker dit seizoen baal ik ook nog wel van. Dit seizoen wil ik met Unitas zo hoog mogelijk eindigen. Hiernaast wil ik zelf belangrijk zijn voor het team, zowel aanvallend als verdedigend. Ik ben niet zo snel tevreden dus ik wil ook dit seizoen weer een betere en completere voetballer worden. Een groot voorbeeld van mij is Dani Alves. Hij is ongetwijfeld de beste rechtsback aller tijden. Ik heb bewust veel wedstrijden van hem gezien toen ik zelf nog in de jeugd voetbalde. Ik genoot van zijn stijl, echt pure klasse”.

Ozan neemt vaak zijn rust voor een wedstrijd. “Ik ga zaterdag altijd naar de kapper, wij spelen op zondag. Verder pak ik zaterdagavond gewoon mijn rust. Mijn teamgenoten betrappen mij er wel eens op dat ik de grond een paar keer aantik als ik het veld op loop, maar volgens mij overdrijven ze. Ik heb niet heel veel vrije tijd. Dus als ik de tijd heb doe ik graag een dutje of ga ik lekker in bed liggen om op te laden of bij te komen. Op een vrije dag kan ik bijvoorbeeld ook lekker voetbal kijken. En ik lees ook graag, ik hou wel van biografieën van voetballers, en ik lees graag mindset boeken. Klinkt misschien zweverig maar het werkt wel”.

Klik hier voor meer informatie over GVV Unitas
Klik hier voor meer artikelen over GVV Unitas