Vanwege een blessure stopte hij al vroeg met voetballen, maar toch is Michael Boon (31) nog altijd actief betrokken bij ASV Arkel. De voormalig eerste-elftalspeler was vorig jaar assistent bij dat team en neemt nu het tweede onder zijn hoede. Hij kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan met de jonge, talentvolle spelersgroep.

HappyPoint_desinfectie
Hij groeide op bij SVW, maar inmiddels noemt Michael Boon zich een echte clubman van ASV Arkel. “Als voetballer heb ik met beide clubs mooie jaren in het eerste beleefd”, zegt hij. “Ik begon in de jeugd van SVW, ging daarna naar Arkel, vervolgens naar mijn oude club en toen weer terug naar Arkel. Ik was een felle rechtsback met een goede conditie. Een paar jaar geleden scheurde ik mijn kruisband af en toen besloot ik te stoppen. Ik ben gymleraar en uiteraard moet je dan fit zijn. Mijn baan is belangrijker dan mijn voetballoopbaan, dus de keuze was niet moeilijk. Gelukkig heb ik geen last meer van die blessure tijdens mijn werk.”

Boon startte hierna als jeugdtrainer bij GJS en later bij Unitas. Ook gaf hij jeugdtraining in Amerika en in 2018 werd hij assistent bij het eerste van ASV Arkel, een rol die hem goed beviel. “Bijna al mijn oud-teamgenoten spelen nog in dat team en ik werd dus assistent-hoofdtrainer van veel vrienden van me, wat overigens voor geen problemen zorgde”, zegt hij. “Ik voel me thuis bij de club en vond het prettig om in deze rol betrokken te blijven bij de leuke spelersgroep.”

Talentvolle groep
Vanaf dit seizoen is hij eindverantwoordelijk voor zijn eigen selectie, want Boon is de nieuwe trainer van ASV Arkel 2. Hij kijkt uit naar dit seizoen. “Ik heb veel geleerd van mijn oud-trainers en een eigen visie ontwikkeld. Ik ben klaar voor deze stap en werk met een jonge, talentvolle groep met gemotiveerde gasten.” Het tweede team komt uit in de derde klasse reserve. Flink wat niveaus lager dan het vlaggenschip van de blauw-witten, dat in de tweede klasse speelt. Boon vindt daarom de individuele progressie van zijn spelers veel belangrijker dan de eindklassering van zijn elftal. “De kloof tussen het eerste en het tweede moet kleiner worden, mijn elftal moet een springplank zijn naar onze hoofdmacht. Het maakt me niet zoveel uit hoe hoog we eindigen, al zullen de jongens hier anders over denken”, zegt hij grinnikend. “ASV Arkel is geen grote club. We betalen niemand en spelen met talentvolle jongens. Ik hoop dat ik veel jongens kan klaarstomen voor onze hoofdmacht.”

Boon heeft zijn TC3 diploma op zak en denkt eraan om in de toekomst voor zijn TC2 papieren te gaan. Hij ziet het zitten om hoofdtrainer te worden, maar dat is pas iets voor in de toekomst. Hij overwoog wel even om dit jaar aan te blijven als assistent bij het eerste, maar paste daar toch voor. “Mijn focus ligt nu volledig op ASV Arkel 2.”

Klik hier voor meer informatie over ASV Arkel
Klik hier voor meer artikelen over ASV Arkel