Marcel van Steenis (53) is begonnen aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van HSSC’61. Hij ziet veel potentie in de club uit Hei- en Boeicop, maar vreest voor een lastige start gezien de vele blessures in zijn selectie.

HappyPoint_desinfectie
Marcel van Steenis is een ervaren hoofdtrainer. Hij was onder meer werkzaam bij Everstein, Meerkerk en Tricht. HSSC’61 kende hij alleen van buitenaf, voordat ze hem in december benaderden. “Ze vroegen of ik wilde solliciteren. Ik was daar al een tijd niet geweest, buiten een bekerwedstrijd. Ik ben erover na gaan denken en heb me verdiept in de club. Ze hebben een prima twee elftal dat in de reserve eerste klasse speelt en een goede JO19-1. Het complex is niet groot, maar alles is wel goed geregeld.” Hij gaf zijn ja-woord en heeft daar nog geen spijt van. “Het is een heel gezellige club, met een goede structuur. Het bestuur, de technische commissie en de vrijwilligers: het zit aardig in elkaar. Ze hebben de ambitie om een topploeg in de derde klasse te zijn, met mogelijk af en toe een uitstapje naar de tweede klasse. Dat is mogelijk, maar dan moeten we wel alle spelers fit kunnen houden.”

Blessures
En daar wringt momenteel de schoen, blijkt uit de woorden van Van Steenis. “We zijn met Niek de Vos, Floris Kool en Jan Donker drie sterkhouders kwijtgeraakt door blessures en problemen in de privésfeer, dat waren belangrijke jongens in de as. Die vervang je niet zomaar. Daarnaast is mijn hele verdediging nog niet fit. Sterker nog, op dit moment (begin september, red.) heb ik slechts een man of vijf die echt al klaar is voor de start van de competitie tot mijn beschikking. Het voetbal heeft zo lang stilgelegen, niet iedereen komt daar even goed uit.”

Hij ziet dat er heel veel werk ligt, maar dat is tegelijkertijd de mooie uitdaging. “We gaan harder en meer trainen, daarnaast heb ik samen met de trainer van het tweede en de JO19-1 een O23 ploeg samengesteld. Die gaat oefenwedstrijden spelen. Daar krijgen jeugdspelers en jongens die net buiten de boot vallen de kans om speelminuten te maken.” Vier jongens uit de JO19-1 trainen nu al regelmatig mee met het eerste.

433
De 53-jarige oefenmeester uit Meteren wil 4-3-3 spelen, maar dan moet hij daar wel de juiste spelers voor kunnen gebruiken. Zolang spits Bas Scheenhart nog in de lappenmand zit, wordt dat al een lastig verhaal. Van Steenis heeft wel een goed gevoel over dit seizoen. “Het begin kan lastig worden, maar ik denk dat we aardig mee kunnen doen als iedereen topfit is. Dan kunnen wij echt bovenin meedraaien. Ik heb hoe dan ook een goed gevoel bij HSSC’61.”

Klik hier voor meer informatie over HSSC’61
Klik hier voor meer artikelen over HSSC’61