Rasechte Werkendammer Kevin Cornet (22) maakt zich op voor een nieuw seizoen met GVV Unitas Zondag. Sinds dit seizoen zijn zij actief in de Derde divisie. Sinds zijn vijfde was Kevin al aan het voetballen bij Kozakken Boys. Drie jaar later werd Kevin gescout door Willem II, na 7 jaar keerde Cornet terug bij Kozakken Boys. Op zijn 15e maakte Kevin al zijn debuut voor Kozakken Boys 1, het seizoen hierna is hij aangesloten bij de selectie en heeft hij bijna drie jaar meegetraind met hier en daar wat speelminuten. Dit seizoen begint hij aan zijn derde seizoen bij GVV Unitas.

HappyPoint_desinfectie

De linksback die ook uit de voeten kan als middenvelder en centrale verdediger is niet iemand die stil zit. “Ik ben de hele week bezig met voetbal. Ik ben trainer bij Unitas en in de zaal bij CFM Transito. Zelf ben ik actief speler bij GVV Unitas en in de zaal bij CFM Transito. Hiernaast werk ik in Cafetaria het Muggennet die ik samen met mijn moeder run.”

Kevin is nog jong maar heeft al 3 mooie ploegen achter zijn naam staan. “Ik ben begonnen in de jeugd bij Kozakken Boys, hierna heb ik 7 jaar in de jeugdopleiding bij Willem II gespeeld. Na deze 7 jaar ben ik teruggekeerd naar de jeugd van Kozakken Boys. Na 2 seizoenen in de selectie van Kozakken Boys heb ik de stap naar GVV Unitas Zondag gemaakt.”

Voor de toekomst is Kevin zijn visie helder. “Ik hoop dit seizoen stappen te maken als speler en hiermee mezelf te kunnen laten zien. Graag hoop ik in de toekomst nog een stap omhoog maken.” Cornet is ook zeer duidelijk over het komende seizoen. “Het seizoen is nog jong, na een wisselvallige voorbereiding zijn we klaar om gas te geven in de 3e divisie. Ik heb veel vertrouwen in ons team en hopen een verrassing te zijn als nieuwkomers.”

Voor een speler van 22 jaar heeft Kevin de nodige hoogtepunten achter zich liggen. “Vele mooie wedstrijden bij Willem II tegen mooie clubs als Barcelona, Arsenal en Chelsea, Beste speler Proxsys cup en de promotie naar de derde divisie met Unitas.” Over dieptepunten kan hij ook spreken. “Afvallen/weggestuurd worden bij Willem II en ziekte van pfeiffer krijgen waardoor ik niet door heb kunnen breken.”

Kevin kijkt graag naar spelers op zijn eigen positie. “Ik heb niet echt een voorbeeldspeler maar als ik moet kiezen: Marcelo van Real Madrid. Je zoekt toch iemand op je eigen positie om van te leren, hij is echt een complete goede linksback.”

Kevin leeft echt voor de sport. “Voetbal is mijn leven, ik ben er de gehele week mee bezig en zou niet weten wat ik zonder zou moeten. De sport heeft mij deels gemaakt tot de persoon die ik nu ben.” Dit is dan ook een van de redenen waarom hij zo lovend is over twee mannen binnen de organisatie van GVV Unitas Zondag, namelijk: Max Muilwijk en Patrick van Soest. “Deze mannen verdienen heel veel respect, doen alles voor ons en vragen er nooit wat voor terug. Zonder hen zou er veel ontbreken binnen de club. Grote waardering voor deze mensen”

Naast het voetbal houdt Kevin ervan om te stappen met vrienden (zodra corona dit weer toelaat) of te gamen. Bovendien kun je Kevin naast het voetbal ook kennen van zijn activiteiten op het zand voor BS Altena in de zomerperiode.

Ten slotte geeft Cornet een vooruitblik op komend seizoen. “Ik heb veel vertrouwen in het team dat er nu staat. Als het gaat lopen gaan wij een mooie verrassing zijn in de 3e divisie!”

Klik hier voor mee artikelen over GVV Unitas
Klik hier voor meer informatie over GVV Unitas