Hij komt uit een echte SVW-familie en Kees van Baalen (48) kan zich moeilijk een leven zonder de Gorinchemse club voorstellen. Hij is al jarenlang trainer van diverse jeugdteams, zit in de technische commissie en trapt graag een balletje met het derde.

HappyPoint_desinfectie
“Zaterdag is mijn drukste dag van de week”, zegt Kees van Baalen grinnikend. “Als coach van SVW JO15-1 ben ik altijd vroeg op de club, daarna haast ik me naar mijn dochters die beiden bij GKV korfballen en vervolgens hoop ik aanwezig te zijn bij de wedstrijden van SVW 1.” Als er nog tijd over is, speelt hij graag zelf met het derde een potje. “Dat is een team met veel oud-eerste-elftalspelers. Het plezier is belangrijker dan de winst. Maar het is prachtig om nog zelf op het veld te staan.”

Dat doet hij overigens sowieso genoeg, want op twee doordeweekse avonden traint hij de talentjes van de JO15-1, die hopelijk net als Van Baalen ooit in het eerste spelen. “Ik heb vijftien jaar in het eerste gevoetbald als centrale verdediger en mooie dingen meegemaakt. In 2011 heb ik zelfs nog een keer op mijn 38ste meegedaan tegen Almkerk, toen het team in hoge nood verkeerde.”

Van Baalen komt uit een echte SVW-familie. “Mijn zus doet de ledenadministratie en staat in de kantine en mijn zwager is verzorger en leider van het eerste. Mijn vader is ook vaak op de club.” De clubman zelf is ook nog technisch coördinator van de senioren en staat af en toe achter de bar. Hij ziet dat het goed gaat met zijn club. “Ik vind drie voetbalverenigingen voor een stad als Gorinchem veel, maar wij mogen niet klagen. We hebben veel aanwas van jeugd, ons eerste is een leuk team en financieel doen we geen gekke dingen. Verder moeten we ervoor zorgen dat we de prachtclub blijven die we altijd zijn geweest.”

Klik hier voor meer informatie over SVW
Klik hier voor meer artikelen over SVW