Jens Duizer voelt zich helemaal thuis bij ASH. Hellouw is een plaats van net duizend inwoners en heeft daarmee een kleine voetbalvijver om uit te vissen, waardoor de ploeg blijft steken in het rechterrijtje van de vierde klasse. Maar dat mag de pret niet drukken voor Duizer, die vooruitkijkt.

banner_koningsport_small_VJ
Jens Duizer is pas 21 jaar oud, maar debuteerde toch reeds vier seizoenen geleden in het eerste van ASH. Een groot deel van zijn jeugd beleefde hij op de sportvelden in Hellouw, een klein dorpje waarin niet veel te beleven is voor jongeren. “We zijn ook een van de kleinste clubs uit de regio, maar dat zorgt juist voor een heel prettige sfeer. Iedereen kent elkaar en het is heel gemoedelijk.” Het is veelzeggend dat Jens met broertje Bernd en neef Tjeerd van der Heuvel in het eerste team van ASH speelt: ons kent ons in optima forma. “Het heeft wel wat om samen met hen op het veld te staan. Wij voelen elkaar ook heel goed aan.”

Duizer vindt zich de afgelopen seizoenen terug in de voorste linie van ASH, als links- of rechtsbuiten. “In de jeugd stond ik altijd op het middenveld, ik was vaak zelfs de controleur. Trainer Ron Laros heeft me naar voren geschoven en dat is goed bevallen. Ik heb vanaf de flanken de vrijheid om een mannetje te passeren, dat ligt me wel.” Hij vindt het net steeds vaker. “Het verbeteren van mijn scorend vermogen is een doel. Ik scoorde in de jeugd en in mijn eerste jaren bij de senioren eigenlijk zelden.”

Hij moest sowieso enorm wennen aan het voetballen in de zaterdag vierde klasse. “Ik ben totaal geen speler voor het fysieke voetbal, had daar best moeite mee. Daar moet je in groeien, zeker als je nog maar 17 jaar bent bij je debuut. Het was een pittig begin.”

Inmiddels heeft Duizer zijn plekje gevonden. ASH vindt zichzelf de afgelopen jaren steeds terug in het rechterrijtje van de vierde klasse. Duizer kijkt omhoog. “We willen graag hoger eindigen en ons aansluiten bij de top vijf. Ik vind dat wij genoeg kwaliteiten hebben voor onze ambitie, we hebben een mooie mix van talenten en ervaren jongens. Maar we laten te veel punten liggen tegen de ploegen uit het rechterrijtje. Waar dat door komt, weet ik ook niet.”

Klik hier voor meer informatie over ASH
Klik hier voor meer artikelen over ASH