Hij had het prima naar zijn in het succesvolle 35+ team, maar toch speelt Jeffrey Weidema dit seizoen weer in de selectie van VV WNC. Één telefoontje van Hans van Gameren was genoeg om het 37-jarige clubicoon over te halen voor een plek in het tweede elftal.

HappyPoint_desinfectie
Met een brede glimlach op zijn gezicht tuurt Jeffrey Weidema deze zaterdagmiddag vanaf het hooggelegen terras naar het hoofdveld. Vlak achter het sportpark razen de auto’s over de altijd lawaaierige A2 en voor de 37-jarige Waardenburger zijn de twintig jaren dat hij furore maakte op deze grasmat met VV WNC 1 met een soortgelijke snelheid voorbijgevlogen. Op 30 juni 2018 werd hij bij het vlaggenschip uitgezwaaid met een speciale afscheidswedstrijd, een duel die Weidema als de dag van gisteren herinnert. Het huidige VV WNC 1 speelde tegen een door de spits samengesteld elftal en het werd een geweldig feest. “Het was super dat de club dit voor me regelde, ik krijg kippenvel als ik eraan terugdenk.”

Kampioen in 2005
Weidema debuteerde op zijn 15e in het eerste en vervulde een belangrijke rol in de spreekwoordelijke ladder die WNC beklom in het regionale voetbal. Toen de spits als jonkie in de ploeg kwam, was de Waardenburg Neerijnen Combinatie een bescheiden middenmoter in de vierde klasse. Met Weidema in de aanval groeiden de geel-zwarten uit tot de topploeg die het vandaag de dag is in de eerste klasse. “We hebben fantastische dingen meegemaakt en het is gaaf hoe we met de club zijn opgeklommen”, zegt hij. “We groeiden naar een steeds hoger niveau toe, maar om eerlijk te zijn was het kampioenschap in de vierde klasse van 2005 mijn hoogtepunt. Toen speelden er alleen maar clubjongens zoals ik in het eerste. Dat werd anders toen we steeds hoger gingen spelen.”

Aan de bak
Na zijn afscheid bij het eerste werd Weidema een seizoen later met het 35+ team van WNC fluitend kampioen. En als corona geen einde had gemaakt aan het seizoen 2019-2020, was hij met dat elftal volgens hem wederom makkelijk bovenaan geëindigd. “We waren te goed voor dat niveau en wisten vaak al van tevoren dat we gingen winnen. Het waren leuke seizoenen, maar ik merkte dat ik nog iets te fanatiek was voor dat niveau. Hans van Gameren is de nieuwe trainer van het tweede en hij belde me met de vraag of ik terug wilde keren in de selectie. Ik heb toen meteen ‘ja’ gezegd. Hij is eerder mijn trainer geweest bij WNC 1 en we hebben een goede klik. Bovendien weet ik dat ik nu weer vol aan de bak moet om duels te winnen. Daar kijk ik naar uit.”

Het team van Hans van Gameren speelt in de tweede klasse en vormt een mix van ervaring en talent. Weidema richt zich op het tweede. Maar als Cor Prein met zijn WNC 1 verlegen zit om spelers, dan mag hij het clubicoon altijd bellen.  “Als ik fit ben, doe ik mee. Ik heb altijd klaargestaan voor het eerste en dat verandert niet zolang ik goed genoeg ben.”

Klik hier voor meer informatie over WNC
Klik hier voor meer artikelen over WNC