Het gaat goed met voetbalvereniging Lekvogels. Op organisatorisch en financieel gebied is voorzitter Jan de Jong al tevreden en ook sportief gloort er wat moois aan de horizon. Een talentvolle jeugdlichting maakt zich klaar om het eerste naar een hoger niveau te tillen.

HappyPoint_desinfectie
Jan de Jong (54) is inmiddels alweer zes jaar voorzitter van vv Lekvogels. Hij heeft daarin veel mooie dingen meegemaakt, maar ook lastige beslissingen moeten nemen. Zo zou de club in juni het 75-jarig jubileum vieren, maar dat kon niet doorgaan vanwege corona. “Gelukkig konden wij alles een jaar doorschuiven, waardoor wij nu precies een jaar later ons 75 + 1-jarig jubileum vieren, met hetzelfde programma. Hopelijk zijn we dan van corona af, maar met 100 procent zekerheid kun je dat natuurlijk nog niet zeggen.”

Jeugd, meiden en dames
Qua ledenaantal en organisatie is De Jong dik tevreden. Financieel kregen veel clubs het dit jaar lastig vanwege de coronacrisis, maar Lekvogels plukt de vruchten van een verantwoord beleid. “Corona maakt het lastig, maar wij zijn heel zuinig met onze middelen en hebben geen hoog uitgavepatroon. Het is vervelend dat er geen activiteiten en wedstrijden zijn geweest, maar wij komen zeker niet in de problemen. We zijn een gezonde club.”

Ook op het vlak van jeugd-, meisjes- en damesvoetbal is De Jong tevreden. “We hebben een heel leuk damesteam, met een bevlogen trainersstaf. Zij brengen echt ambitie en enthousiasme in die tak. Dat zie je ook terug in het spelniveau.” Over de jeugd: “We hebben meer jeugdleden dan een paar jaar geleden en speelden nog nooit op zo’n hoog niveau met de oudste teams. We profiteren ervan dat in Lexmond veel is gebouwd de laatste tijd, zo blijven de Kabouters ook maar nieuwe spelertjes krijgen.”

Eerste
Het eerste elftal van Lekvogels eindigde jarenlang in het rechterrijtje van de vierde klasse. De laatste seizoenen hebben de witten uit Lexmond een sprongetje gemaakt naar het linkerrijtje. Als het aan De Jong ligt, is dit pas het begin. “Promotie naar de derde klasse zit er nog niet in, dat is te hoog gegrepen. Ik heb wel het idee dat we iets moois neer kunnen zetten met de jeugdspelers die nu langzaam maar zeker aanhaken. Daar zitten echt veelbelovende talenten tussen, het is te hopen dat zij bij Lekvogels blijven voetballen.”

De Jong heeft zichzelf beschikbaar gesteld voor nog twee jaar voorzitterschap. Hij kwam als jong mannetje zelf bij de club binnen, voetbalde er en werd in 2014 voorzitter, na jarenlang in de jeugdcommissie te hebben gezeten. “Ik hoop dat de jeugd zich de komende tijd blijft ontwikkelen, we hen in kunnen passen en zij het niveau van de selectie verbreden en vergroten”, zo stelt hij zijn belangrijkste wens voor de komende jaren. “Het zou heel mooi zijn om over een paar jaar een stapje te kunnen zetten op sportief vlak.” Wat hij zelf gaat doen na zijn voorzitterschap, weet hij nog niet. “Dat zien we dan wel weer, ik wil niemand voor de voeten lopen als oud-voorzitter.”

Foto: Anne van Vegchel

Klik hier voor meer informatie over Lekvogels
Klik hier voor meer artikelen over Lekvogels