Gert-Jan Westerhout is bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van vv Ameide. Hij voelt zich thuis bij de club uit zijn eigen dorp en is vastberaden om zijn uitgebalanceerde selectie naar een hoger niveau te tillen. ‘Ik wil het maximale uit deze groep halen.’

HappyPoint_desinfectie
Hoofdtrainers zijn over het algemeen passanten die om de paar jaar van club wisselen. In de huidige amateurwereld is het daarom best uniek dat Gert-Jan Westerhout aan zijn zesde voetbaljaar start met ‘zijn’ vv Ameide. “Enerzijds voel ik me wel een passant, want de kans is natuurlijk aanwezig dat ik in de toekomst trainer ben bij een andere club. Maar anderzijds besef ik dat het uniek is dat ik al zo lang aan het roer sta en voel ik me meer dan een voorbijganger. Dat komt natuurlijk omdat ik in het dorp ben opgegroeid, lang in het eerste heb gespeeld en ook de jeugd heb getraind. Ik voel me thuis bij deze prachtvereniging.”

Ervaring en talent
Nadat de coronamaatregelen verspoeld werden, stapte Westerhout met zijn jongens weer snel het veld op en in augustus startte de tweede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Veel jeugdspelers hebben de overstap gemaakt naar de selectie en Roel de Kruijk kwam over van Achilles Veen. Samen met jongens als Ruud de Groot behoort hij tot een groepje van ervaren spelers, die de jonge honden naar een hoger niveau moeten tillen. “We hebben een mooie mix van ervaring en talent. De groep is gemotiveerd, fit en de sfeer is goed”, zegt Westerhout, die in december zijn contract met één seizoen verlengde op sportpark Meihoven.

40 punten
Wat was voor hem de drijfweer voor die nieuwe krabbel? “De belangrijkste reden is dat de jongens achter me staan”, zegt hij. “Anders was de deal er niet gekomen. Daarnaast denk ik dat we met deze selectie meer kunnen bereiken dan de seizoenen hiervoor, waarin we het niet altijd makkelijk hadden in de derde klasse.” Westerhout denkt qua doelstelling niet aan een bepaalde plek op de ranglijst. “We willen meer winnen dan vorig jaar en sowieso meer dan 40 punten halen. Halverwege het seizoen kan ik pas inschatten of dit gaat lukken en op welke plaatsen we ons moeten richten.”

Voorbeeldfunctie
Westerhout voelt zich enorm thuis op sportpark Meihoven en heeft een speciale band met bepaalde spelers. “Sommige jongens in mijn selectie gaf ik training toen ze bij de mini’s speelden. Het is gaaf dat ze nu in het eerste rondlopen, precies zoals dat hoort bij een club als Ameide.” Hij hoopt dat sommige spelers in zijn voetsporen treden als trainer. “De club regelt veel voor de vereniging en ik vind dat mijn jongens als tegenprestatie dan best af en toe een jeugdteam mogen trainen. Die gasten hebben een voorbeeldfunctie en daar maak ik ze ook van bewust. Net als ik zijn mijn spelers echte clubjongens, die alles willen geven voor onze mooie vereniging. Daar ben ik trots op.”

Klik hier voor meer informatie over VV Ameide
Klik hier voor meer artikelen over VV Ameide