everon-pisas

Everon Pisas speelt als rechtsbuiten voor GVV Unitas. De 26 jarige voetballer is ook kapper in Dordrecht bij Intensso Hairstyles. Op 18 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van FC Dordrecht. Het jaar erna was hij vaste waarde voor het team dat toen uitkwam in de Eredivisie.

HappyPoint_desinfectie

Wij vroegen Everon om zichzelf even kort voor te stellen. “Ik begon op mijn vierde met voetballen bij ZVV Pelikaan in Zwijndrecht. Op mijn 13e werd ik door FC Dordrecht gescout en maakte ik op 18e jarige leeftijd mijn debuut in het eerste elftal. Een jaar later speelde ik zowat alles met Dordrecht in de Eredivisie. Later op mijn 21ste ging ik er een jaartje tussen uit om bij het Roemeense ACS Poli Timisoara te spelen. Ze speelde toen op het hoogste niveau, maar ik kreeg snel heimwee waardoor ik weer terug naar FC Dordrecht ben gegaan. Hierna heb ik nog bij Kozakken boys en IFC gespeeld. Ik hoop nu zo snel mogelijk met Unitas naar de tweede divisie te promoveren. Persoonlijk heb ik niet echt ambities meer, maar wat er allemaal op mijn pad komt zie ik vanzelf wel”.

De aanvaller van Unitas heeft hoge verwachtingen dit seizoen. “Ik denk dat we dit seizoen wat wisselvallig zijn begonnen. We spelen vaak goed, maar we vergeten wel eens te scoren en met dit team moeten wij hoger staan dan waar wij nu staan. Mijn persoonlijke doelen voor dit seizoen zijn om zo hoog mogelijk te eindigen met Unitas. Ik hoop natuurlijk ook veel te scoren en assists te leveren. Ik ben naar Unitas gekomen door een goede vriend van mij, Ozan Cimen. Hij wilde graag met mij voetballen en we brengen naast het voetbal ook veel tijd samen door. Het is een goede keuze geweest om naar Unitas te komen”.

Scoren in een grote competitie is een jongensdroom. “Ik heb denk ik een paar hoogtepunten, scoren in de eredivisie is altijd iets moois, maar opgeroepen worden voor jong oranje is dat natuurlijk ook. Als ik er eentje moet kiezen is het sowieso uitkomen voor mijn vaderland Curaçao. 1 van mijn dieptepunten is dat ik niet het maximale uit mijn carrière heb gehaald. Ik weet dat ik veel verder had kunnen komen , maar ik heb alleen te vroeg de verkeerde keuzes gemaakt”.

Everon zijn familie is een echte voetbalfamilie, hij is ermee geboren. “Ik ben eigenlijk met voetbal geboren, mijn vader voetbalde en al mijn broertjes voetballen ook. Ik zal niet weten wat ik zonder voetbal moet, het betekend heel veel voor mij. Arjen Robben is iemand waar ik veel inspiratie uit heb gehaald, ik leer veel van zijn acties en goals.

Klik hier voor meer informatie over GVV Unitas
Klik hier voor meer artikelen over GVV Unitas