Bart Barendregt (22) heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot belangrijke waarde voor vv LRC Leerdam. Hij voelt zich op de rechterflank optimaal thuis en kijkt uit naar het nieuwe seizoen.

HappyPoint_desinfectie
Als jeugdspeler stond Bart Barendregt op de radar bij verschillende profclubs in de regio. Hij voetbalde twee jaar in de opleiding van RKC en kreeg daarna nog een aanbieding van FC Dordrecht om in de JO17-1 te komen spelen. Barendregt koos echter verstandig en gaf de voorkeur aan het afronden van zijn middelbare school. “Met alle respect, maar Dordt is het toch net niet. Je traint vier keer per week, moet steeds op en neer naar Dordrecht en speelt niet op een heel hoog niveau. Ik vond het mooi dat zij dachten dat ik het niveau had, dat was een bevestiging voor mezelf, maar ik vond het goed afronden van mijn havo belangrijker.”

Fysiek
Verder speelt Barendregt zijn hele leven al voor LRC. “Ik ben een jongen van de club.” Hij maakte vijf seizoenen geleden zijn debuut, toen de club uit Leerdam degradeerde uit de Hoofdklasse. “Het seizoen daarna ben ik definitief overgeheveld naar selectie en vanaf 2017-2018 had ik een basisplaats.” Hoe hij die heeft veroverd? “Ik ben er altijd, train hard en doe mijn stinkende best. Er waren een aantal blessures en toen heb ik mijn kans gegrepen.” Ook hij moest, net als iedere speler, wennen van de stap van de jeugd naar de senioren. “In de JO19-1 was het verschil tussen tegenstanders heel groot, sommigen konden er gewoon niet zo veel van. Bij het eerste is dat anders, ligt het dichterbij elkaar. Daarnaast sta je tegen fysiek sterkere gasten.”

Na één seizoen als spits onder trainer Rob Hilbers, is hij nu terug op zijn vertrouwde stek. “Ik als spits naast Arwin van Soest was een noodoplossing en dat liep goed, maar ik voel me als rechtsmidden het meest thuis. In de jeugd stond ik ook altijd op het middenveld. Ik heb afgelopen seizoen tot de coronabreak alles gespeeld en het ging gewoon prima.” Hij merkt dat zijn rol binnen het team is veranderd. “Waar ik in het begin nog heel dienend was, durf ik nu bepalender te zijn. Daardoor ben ik belangrijker en sta ik ook hoger in de hiërarchie. Ik ben als speler fysiek sterker geworden.”

Periodetitel
Barendregt vindt de eerste klasse een goed niveau voor LRC. “We willen heel graag onze eigen identiteit behouden en het met spelers uit de regio blijven doen, niet te veel jongens van buitenaf halen. Dan moet je wel accepteren dat dit je niveau is. Het zou natuurlijk heel mooi zijn om naar de Hoofdklasse te gaan.”

Barendregt sluit een stap omhoog in de toekomst niet uit. “Nog een paar jaar rijpen en dan ben ik wel klaar voor een hoofdklasser of hoger. Profvoetballer worden zit er niet meer in, daar ben ik gewoon niet goed genoeg voor. Het is voor mij sowieso niet makkelijk om LRC te verlaten: ik hou van de club, ken iedereen en het ligt vlakbij mijn huis. Hoofdklasse spelen met regionale talenten bij LRC zou natuurlijk het allermooist zijn.”

Klik hier voor meer informatie over LRC Leerdam
Klik hier voor meer artikelen over LRC Leerdam