Hoofdtrainers komen en gaan, maar Arwin van Dijk blijft waar hij zit bij SV Meerkerk 1. De 48-jarige assistent-trainer geniet van de omgang met de jeugdige en talentvolle selectie van de gezellige dorpsclub, waarmee hij dit seizoen hoge ogen hoopt te gooien in de derde klasse.

banner_koningsport_small_VJ
Driemaal per week loopt Arwin van Dijk met een grote glimlach op zijn gezicht rond op het fraaie complex van SV Meerkerk. “Hij is een aimabele, enthousiaste en gedreven assistent. Een echte clubman die zichzelf wegcijfert voor de vereniging”, zo vernam Het VoetbalJournaal al van secretaris Berrie Versluis en niets blijkt minder waar. “Bij de trainingen van het eerste ben ik altijd aanwezig en zaterdag is sowieso voetbaldag. Het is heerlijk om na een werkdag of drukke week je kop leeg te maken en met voetbal bezig te zijn”, zegt Van Dijk. “Toen mijn jongens Jermy en Milan (nu 19 en 17 jaar oud) jonger waren, was ik vier keer in de week bij de club. Vond ik heerlijk, maar dat was soms iets te druk.”

Meerkerk
Van Dijk groeide op bij HSSC’61, waar hij geweldige jaren beleefde als vaste basisklant in het eerste elftal. “Met een gouden generatie promoveerden we in 2001 voor 2.000 mensen naar de tweede klasse, een fantastische tijd”, zegt hij. Toen hij in Meerkerk ging wonen en kinderen kreeg, werd hij direct trainer en leider bij de plaatselijke SV. “Ik ben meegegroeid met mijn kids van de F2 tot de JO17-1 en een jaar of negen geleden werd ik gevraagd om assistent te worden bij het eerste. Dat ben met veel plezier, al ben ik er één seizoen tussenuit geweest in 2015 om Marten Boverhof te assisteren bij mijn oude liefde HSSC’61.”

Goede klik
Van Dijk was assistent onder Roger d’ Hollesy, Bert Buijzert, Theo de Boon, Michael de Raad en Gerie Schaap. Met de huidige hoofdtrainer Gert Jan Koekkoek heeft hij ook een goede klik. “Van elke trainer leer je iets als mens en als assistent”, zegt de clubman. “Of ik de ideale assistent ben? Misschien wel. Ik ben iemand die altijd klaarstaat voor de club en een beetje tussen de hoofdtrainer en de selectie in probeert te staan. Ik ben denk ik ook best makkelijk in de omgang, daarom vinden trainers het fijn om met mij samen te werken.”

Boost
Als assistent maakte Van Dijk al veel mee bij SV Meerkerk. De geel-zwarten speelden een lange tijd bovenin mee in de tweede klasse, maar mikken nu op een plek in het linkerrijtje van de derde klasse. “Met een fantastische groep clubjongens gaan we er een mooi jaar van maken. De sfeer op de club is sowieso heel goed. De bouw van een nieuw complex heeft de hele vereniging een boost gegeven en de betrokkenheid van de mensen in het dorp bij SV Meerkerk is groot.” Lijkt het Van Dijk iets om ooit zelf hoofdtrainer van SV Meerkerk te worden? “Nee, daar moet ik niet aan denken. Een rol op de achtergrond past beter bij me.”

Klik hier voor meer informatie over SV Meerkerk
Klik hier voor meer artikelen over SV Meerkerk