ASH-Hellouw

Arnoud van Arendonk is al sinds jonge leeftijd te vinden bij de selectie elftallen van zijn vereniging ASH Hellouw. De 17-jarige speler heeft zijn gehele carrière gespeeld voor ASH waar hij  op zijn zesde is begonnen.   

Laten we even kort beginnen met het introduceren van Arnoud. “Ik ben Arnoud van Arendonk, 17 jaar en zit in het eindexamenjaar van VWO. Volgend jaar is de planning het studeren van Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Buiten dat ben ik echt gek van voetbal, vroeger ging ik vaak na school naar het voetbalveld of stond ik thuis tegen een muur een balletje te trappen. Ik lees nagenoeg alle regio-voetbal verslagen en leef echt naar de wedstrijden. ASH is de club uit Hellouw, het dorp waar ik mijn hele leven al woon. Als ik mezelf als een soort speler moet omschrijven zou ik een technische voetballer zijn. Inzicht en een vlotte actie/combinatie maken mij de middenvelder die ik ben. Ik heb graag de bal”, aldus Arnoud.   

De ambities van de jonge middenvelder zijn meer dan duidelijk. “Successen behalen met ASH. Het is daarom ook jammer dat we dit seizoen in een zware vierde klasse zitten. ASH is mijn cluppie en ik wil het met het hele team graag op de kaart zetten door middel van succes. We krijgen er denk wel steeds meer de ploeg voor, we hebben jongere spelers die zich steeds beter aanpassen en de oudere garde die de ploeg neer kan zetten”, vertelt de jonge middenvelder.  

Arnoud blikt terug op een van zijn hoogtepunten: “Ik denk dat dit mijn eerste doelpunt voor het eerste was. Ik was 15 en in een moeizame wedstrijd tegen Well, waarin we 1-0 achterstonden uiteindelijk werd de 1-1 gemaakt. Toen kwam mijn hoogtepunt, ik scoorde in de negentigste minuut goal door een kopbal vanuit een vrije trap. Uiteindelijk wonnen we nog 1-3″, aldus Van Arendonk. Na afloop in de kantine moest Arnoud een liedje zingen. Dan kon natuurlijk maar een lied zijn en dat was Bloed, Zweet en Tranen 

Arnoud vertelt ook in het gesprek dat hij de vrijwilligers heel erg waardeert vooral de oudere vrijwilligers. “Zo hebben we Geske de Slager die altijd op de voetbalvereniging te vinden is, de kleedkamers schoonveegt en altijd betrokken is. Ik denk dat iedereen dat wel waardeert”, vertelt de middenvelder.  

Voetbal is vaak meer dan negentig minuten achter een bal aan lopen en proberen één doelpunt meer te maken dan je tegenstander. Zo geldt dit ook voor Van Arendonk. “Ik vind het heerlijk om me in te spannen en echt te presteren. Ik ben bloed en bloedfanatiek. Dit werkt misschien voor anderen niet altijd even prettig, maar ik wil alles winnen, elk partijtje, elke afrondvorm, elke wedstrijd”, aldus Arendonk. Dat is echter niet het enige wat hij belangrijk vindt: Ik vind de voetbal belangrijk, omdat je veel sociale contacten opdoet en ik het presteren met zijn allen in een team erg leuk vind”, vertelt de middenvelder.   

Momenteel zit het nog niet echt mee bij het eerste van ASH. “We hebben net te veel onnodig verloren of gelijkgespeeld, waardoor we steeds wat verder afgezakt zijn. We zijn wel in staat om met de ploeg het tij te keren” sluit hij af.    

Klik op ASH voor het laatste artikel van de club.