HSSC’61-sterkhouders slaan vleugels uit.

De successen van HSSC’61 dit seizoen in het district West I en de individuele ontwikkeling van verschillende spelers blijft ook niet onopgemerkt bij andere verenigingen in de regio. Inmiddels is duidelijk dat drie sterkhouders de club uit Hei- en Boeicop zullen verlaten: Floris Kool, Arwin van Soest en Mark Steenbeek zullen na de zomervakantie niet meer in het oranje-zwarte tenue.

HEI- EN BOEICOP – Het is de schaduwzijde van het succes die HSSC’61 treft. De sterke prestaties ‘in den vreemde’, in het district West I, blijven niet onopgemerkt door andere verenigingen en dat betekent dat de spelers van de club uit Hei- en Boeicop met veel interesse worden bekeken. En dat leidt derhalve ook tot een vertrek van sommige basiswaarden naar elders, zo is momenteel al duidelijk geworden.

De status van Floris Kool in de regio is al enige tijd bekend. Scherpschutter, goaltjesdief, neusje voor het vijandelijke doel: Kool heeft zijn status waargemaakt en dat maakt hem buitengewoon interessant als speler. Het komend seizoen maakt Kool de overstap naar Heukelum, een stapje hogerop voor de doelpuntemachine die mag bewijzen dat hij ook in een andere omgeving makkelijk het net kan vinden.

Ook Arwin van Soest heeft de knoop eerder dit seizoen doorgehakt: zijn voetbaltoekomst ligt het komend seizoen in glasstad Leerdam, waar LRC Leerdam de club wordt waar hij zich zal gaan manifesteren. Aanvankelijk leek het er nog op dat aanvallende middenvelder Van Soest op Het Plein zou blijven, maar toch besloot hij de sprong te wagen.

Een derde sterkhouder keert terug naar de club waar hij al eens voor speelde. Mark Steenbeek (foto), de voetballer met de uitstraling van een onverschrokken Viking, keert terug naar Leerdam Sport’55, de club die hij verliet om bij HSSC’61 te gaan spelen. Steenbeek leek aanvankelijk te gaan stoppen vanwege zijn werkzaamheden, maar heeft er toch voor gekozen om zijn carrière voort te zetten bij Leerdam Sport’55 dat ambities heeft om weer omhoog te klauteren.

Het vertrek van de drie sterkhouders heeft in elk geval consequenties. Want waar HSSSC’61 ook zal spelen komend seizoen, het vervangen van het belangrijke trio zal tijd vergen voor trainer Gerrit Molenaar.