Vandaag zijn we in gesprek met Luuk van der Vliet, linksbuiten van VV Vuren. Luuk vertelt ons o.a. over zijn carrièreverloop en wat hij doet om fit te blijven in de periode van de coronastop. Van der Vliet begon op zijn vijfde bij VV Vuren. Na een korte stage bij Feyenoord en een kort uitstapje naar GJS op zijn 14e, maakte hij al op zijn vijftiende zijn debuut bij VV Vuren. Hij zit momenteel in zijn vierde seizoen als vaste klant binnen de selectie van VV Vuren.

HappyPoint_desinfectie

Ook Luuk mist de wedstrijddagen, maar toch blijft hij realistisch. “Dit is voor niemand leuk. Tuurlijk mis je de adrenaline op zaterdag en het feestje na een overwinning. Echter, is het op dit moment het belangrijkste dat we allemaal gezond blijven. We trainen wel in groepjes van 4, maar dat is ook niet alles. Het is nu wachten op een datum dat we weer mogen beginnen, wanneer dat dan ook mag zijn.”

VV Vuren is goed begonnen in de derde klasse C. Momenteel staan ze derde met één punt minder dan VV Hardinxveld en VV Schelluinen. We vroegen aan Luuk hoe hij terugkijkt op het begin van de competitie. “We zijn het seizoen goed begonnen. In tegenstelling tot vorig seizoen kwam deze stop niet gelegen. Vorig seizoen stonden we bij de onderste 3 en hebben we nacompetitie ontlopen. Dit seizoen is het heel anders. Onze doelstelling is om meer punten te halen dan vorig seizoen en op tijd veilig te zijn. Met een nieuwe trainer (Rick Kolff) en een bredere selectie staan we nu ongeslagen bij de bovenste 3. Ik wil niet te hard van stapel lopen, maar voor nu geeft het veel zelfvertrouwen. Het is jammer dat je het dan niet door kan zetten.”

Over tot het onderwerp van dit item. We vroegen Luuk wat hij normaal gesproken al doet om fit te worden/blijven en wat hij momenteel eventueel extra doet. “Om heel eerlijk te zijn niet zo veel. Als we het normale programma hebben dan doe ik daar 1 of 2 keer in de week krachttraining bij. Nu het stil ligt verandert dat wel. Er vallen bij ons 2 trainingen weg en dat zorgt er natuurlijk voor dat je conditie achteruit gaat. Voor nu ik blijf mijn oefeningen doen. En als er een datum is dat we weer mogen beginnen. Zorg ik dat ik fit ben.”

Het blijft lastig om zonder enig perspectief op de volgende wedstrijd altijd even fit te blijven. In het proces van fit blijven/worden is rust minstens net zo belangrijk. Luuk zorgt er duidelijk voor dat hij er staat wanneer dat moet. Dit is een bewuste keuze en kan voor heel veel mensen misschien nog wel beter werken dan de tips in de voorgaande artikelen binnen dit item.

Tenslotte zijn we enorm benieuwd naar wat Luuk verwacht van het restant van de competitie, mocht deze hervat worden. “Het is op dit moment niet te voorspellen. Wedstrijden spelen is het leukste wat er is. Daarom hoop ik ook dat er geen wedstrijden geschrapt gaan worden. Als we na de winterstop weer goed kunnen trainen en de competitie hervat is. Dan ben ik tevreden.”

Iedereen die dit interview leest kan wel concluderen dat Luuk een echte liefhebber van het spelletje is. Hij wil vooral graag weer kunnen voetballen. Daar is hij waarschijnlijk niet de enige in. Wij wensen Luuk en zijn team enorm veel succes met fit blijven en (hopelijk) het restant van de competitie!

Klik hier voor meer artikelen over VV Vuren
Klik hier voor meer informatie over VV Vuren