Afgelopen week heeft u een aantal voetballers aan het woord gezien die vertellen hoe zij zo fit mogelijk blijven tijdens de coronastop. Dit keer zijn we in gesprek gegaan met de fysiotherapeut van VV Schelluinen, Aron Schalk (30), over hetzelfde onderwerp. Hij is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als fysiotherapeut bij een voetbalvereniging. Hiervoor heeft hij 10 jaar bij VV Schelluinen gevoetbald.

 

HappyPoint_desinfectie

Allereerst willen we even wat informatie over het huidige seizoen. Een fit team start over het algemeen beter aan een nieuw seizoen dan een team dat niet fit is. “Helaas verloren we de eerste wedstrijd tegen Ameide met 2-1. Daarna hebben we drie wedstrijden op rij gewonnen waardoor we gedeeld eerste staan.” Momenteel staat Schelluinen dus gedeeld bovenaan samen met VV Hardinxveld. Negen punten uit vier wedstrijden duidt op een sterke start van de competitie.

Er worden op dit moment, zoals bij iedereen wel bekend is, geen wedstrijden gespeeld. Wat vindt Aron van de maatregelen omtrent sport in teamverband? “We proberen er creatief mee om te gaan door alternatieve trainingen te bedenken in groepjes van vier spelers of door individuele trainingen te draaien.” Schelluinen gaat duidelijk niet bij de pakken neer zitten en bedenkt creatieve oplossingen om toch als team fit te blijven.

Nu zijn we in dit item natuurlijk benieuwd wat het aandeel van de fysiotherapeut is binnen het proces van fit blijven. We vroegen in eerste instantie aan Aron wat hij vanuit de club heeft gedaan om de spelers na de lockdown, afgelopen zomer, fit terug te laten keren. “We hebben extra coretraining gedaan, extra looptrainingen en geprobeerd te werken met een goede opbouw qua intensiteit van de trainingen.”

De competitie ligt weer stil en het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedere speler bij de competitiehervatting slecht terugkomt. Wat doet Aron en VV Schelluinen nu om de spelers fit te houden? “We bieden de spelers alternatieve trainingen aan of ze kunnen individuele training schema’s krijgen om deze periode fit te blijven.”

Schalk geeft de lezers tenslotte nog een paar tips mee om fit en gezond te blijven de komende periode. “Probeer conditioneel fit te blijven door middel van hardlopen in combinatie met coretraining.” Voeding is minstens net zo belangrijk. “Probeer bewust te blijven eten.” Is dan ook een tip die Aron aan de lezers mee wil geven.

Wil je nou nog meer advies over hoe je het beste fit kan blijven in deze aparte periode? Lees dan het vorige interview met de verzorger van VV Sleeuwijk, door hier te klikken.

Bent u een verzorger/fysiotherapeut/speler/trainer en wilt u anderen graag helpen? Mail dan nu naar voetbaljournaalnl@gmail.com !

Klik hier voor meer informatie over VV Schelluinen
Klik hier voor meer informatie over VV Schelluinen