Haaften geeft jeugdopleiding en het complex een facelift

VV Haaften staat volop in de steigers. De goede prestaties van het eerste elftal, dat in de derde klasse acteert, dienen als katalysator voor een opwaardering van de jeugdopleiding én complex. “We willen iets neerzetten waarmee we de toekomst in kunnen”, zegt voorzitter Guido Verseijl.

Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om een goed draaiend eerste elftal te hebben. “Hoe je het ook wendt of keert, iedereen kijkt naar je eerste. Het is het uithangbord van je club. Gaat het goed, dan heeft dat een positief effect op alles binnen VV Haaften. Wij hebben nu het geluk van een goede lichting, maar om te voorkomen dat we straks weer terugvallen moeten we het ijzer smeden nu het heet is.”

Het plan van de club omvat twee speerpunten. De eerste is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding. “Daarom hebben we ook drie jeugdtrainers van buitenaf aangetrokken. Naar onze mening is dat de manier voor de gewenste kwaliteitsimpuls. Jacco Muilenburg is onze technisch jeugdcoördinator. Met hem willen we de structuur verbeteren, maar ook een rode draad in de technische opleiding brengen. Het moet geen toeval zijn dat er straks talenten doorbreken. Bij dat beleid passen goede trainers en een andere manier van trainen. Doelgerichter, met veel spelvormen. Jacco is voor alle trainers het aanspreekpunt. Hij geeft adviezen en tips.”

De bouw van Haaften-Noord heeft in ieder geval gezorgd voor extra aanwas van voetballertjes. “In de meeste leeftijdsklassen hebben we één en soms zelfs twee teams”, vervolgt Verseijl, die werkzaam is als accountmanager. “De nieuwe wijk staat er inmiddels een paar jaar, de eerste kinderen zijn lid geworden. We verwachten de komende tijd nog meer kinderen.”

Het tweede speerpunt van de clubleiding is het complex. Dat was danig verouderd. Verseijl: “Het complex is in 1965 gebouwd. Er is sindsdien wel ouderhoud aan verricht, maar verder geen grote renovaties. We hadden een paar jaar geleden te maken met een benauwde financiële positie. Inmiddels is deze fors verbeterd. Mijn voorganger heeft daar een eerste aanzet toe gegeven. We willen het complex zo aanpassen dat het weer zeker tien jaar meekan.”

Afgelopen zomer werd het dak van het clubgebouw vervangen. “Eerder hadden we al nieuwe kozijnen geplaatst. We zijn ook druk bezig met de verduurzaming van het voetbalpark. We willen graag LED-verlichting. Dat is ook weer een besparing. Ieder jaar willen we één, twee projecten aanpakken.”

Er zijn plannen om ook de kleedkamers te renoveren. “Die worden intensief gebruikt. Ook dat willen we in stapjes doen. Eerst twee, later de andere.”

Door de groei van de laatste jaren zouden twee extra kleedkamers geen overbodige luxe zijn. Probleem is dat er op het huidige complex geen ruimte voor is. “Het dak van de sporthal willen we ook nog aanpakken. Daar willen we zonnepanelen op leggen. We hebben al een aanvraag ingediend voor een subsidiebijdrage. Het is een facelift in stapjes.”