GVV Unitas Zondag – EVV Echt              1 – 1

Unitas laat in haar debuut in de derde divisie twee punten liggen tegen EVV Echt. de promovendus moet genoegen nemen met één punt, waar het er eigenlijk drie hadden moeten zijn. 

banner_koningsport_small_VJ

Dit is waar het allemaal om gaat. Vandaag kon Unitas achteraf blij zijn met het gelijke spel, of tevreden, maar het had gewoon de eerste overwinning “moeten” zijn. Als je na 8 minuten nog op 0-0 staat, terwijl je 4 opgelegde kansen hebt gekregen om de score te openen, moet je je zelf toch even op het achterhoofd krabben. Open kansen creëren op dit niveau is al lastig genoeg, maar als je ze dan ook nog niet benut kun je in de derde divisie zomaar het lid op je neus krijgen.

Even een opsomming van de kansen:

4e minuut Joey Lokasi uit voorzet Medhanie Habtemariam

6e minuut kopkans Everon Pisas uit voorzet Medhanie

6e minuut schiet Medhanie allé’n voor de keeper tegen hem op

8e minuut een te zachte inzet van Jaouad Chraou.

Het duurde even voor de volgende kansen, maar Unitas bleef constant gevaarlijk.

In minuut 23e plaatste Glenn Kools een voorzet bij de tweede paal, waar 2 aanvallers misten. ( al of niet een penalty?)

In de 35e minuut schoot EVV voor het eerst op de goal van Unitas, over.

In de 39e minuut kopte Jaouad Chraou knap in na een voorzet van wéér Medhanie Habtemariam, echter de bal belandde op de lat.

In de 42e minuut besloot Medhanie Habtemariam maar eens voor eigen succes te gaan en dat kwam er ook: van 20 meter kogelde hij de bal in de binnenkant van het zijnet. Een wonderschone 1-0. Tevens de ruststand. In de tweede helft bleef Unitas aanvankelijk doorgaan met kansen creëren en ook missen. In de 50e minuut Joey Lokasi en in de 53e minuut Jaouad Chraou ( na een razendsnelle aanval over 3 schijven) Hierna begon het beeld langzaam te veranderen.

“Als Unitas ze toch niet binnenschiet, dan moeten wij onze kans maar wagen”. Dit moet EVV gedacht c.q. gevoeld hebben, want de krachten begonnen weg te vloeien bij de Unitas en EVV voelde dit ( ervaren als zij zijn op dit niveau), feilloos aan. Vooral over hun rechterkant werden zij steeds gevaarlijker en EVV kreeg meer en meer de overhand. Keeper Ruud Verberk moest regelmatig ingrijpen bij corners en vrije trappen. Unitas wisselde eerst Daniël Alexander voor  Joey Lokasi en even later Ansu Camara voor Jaouad Chraou. Het resulteerde niet in een ommedraai. EVV was in deze fase beter en dat ging niet veranderen.

Het onheil hing al even boven het hoofd van Unitas toen in de 81e minuut een vrije trap van 18 meter in de hoek gekogeld werd. Ruud Verberk kon de bal ternauwernood uit de hoek ranselen, maar daar stond de attente centrale verdediger Reno Kochanowski die van dichtbij de bal in het netje legde en de 1-1 scoorde. EVV hield de boel dicht in de resterende minuten en Unitas was moegestreden. Beide teams moesten genoegen nemen met één punt.

Bron: GVV Unitas

Klik hier voor meer artikelen over GVV Unitas
Klik hier voor meer informatie over GVV Unitas