GJS bereidt zich voor op degradatie uit de eerste klasse. Het gelijke spel op 13 april tegen Geinoord kon daarvoor wel eens doorslaggevend zijn. Maar natuurlijk laten de Gorkumse Jonge Spartanen het niet zomaar lopen. Tot de laatste snik zal worden geprobeerd toch nog naar plaats dertien op te schuiven.

GORINCHEM –
Routinier Ruud Bos beseft dat een stapje terug naar de tweede klasse en meer wedstrijden winnen misschien wel beter is voor het team en voor de club. Trainer/technisch manager Cees Lagendijk
begrijpt die gedachte. ,,Als je het mij als technisch manager vraagt denk ik daar ook zo over.

Vraag het mij in de kleedkamer als hoofdtrainer, dan ga ik daar niet in mee.” Omdat GJS half april thuis niet van Geinoord kon winnen lijkt handhaven wel heel erg moeilijk te worden. De
kans dat GJS na drie seizoenen terugkeert naar de tweede klasse is groot. Marco Verbeek wordt in het nieuwe seizoen trainer bij het Gorinchemse GJS. Zoals het er nu naar uitziet vertrekt alleen Quincy Bartens, naar Sliedrecht. Verder blijft alles intact.

Ruud Bos debuteerde 23 jaar geleden in het eerste elftal van GJS. De clubman pur sang plakt er nog een seizoen aan
vast. Hij wil graag de 25 jaar bij GJS vol maken. ,,Ik ga steeds vaker beseffen dat 25 jaar voor GJS in het eerste elftal uitkomen wel heel bijzonder is.” Een simpele rekensom leert dat Ruud Bos, inclusief beker- en beslissingswedstrijden, bijna aan zijn 550ste wedstrijd voor de Gorkumse Jonge Spartanen toe is. Zijn productie moet rond de 350 officiële doelpunten liggen. Bos: ,,Natuurlijk geef ook ik het nooit op, maar het is loodzwaar dit seizoen. Wij zijn op, we trekken het gewoon niet, we lopen op onze tenen. De selectie is te klein. Een stapje terug zou niet eens verkeerd zijn.” Vorige maand werd Ruud Bos 38 jaar.

,,Ik denk elk jaar na over mijn voetbaltoekomst. Soms is er twijfel. Ik moet wel het gevoel hebben dat ik wat aan het elftal bijdraag. Cees Lagendijk houdt dit goed in de gaten. Cees heeft mij onlangs gevraagd nog zeker een jaar door te gaan. Hij hecht er veel waarde aan dat er routine binnen de groep aanwezig blijft. Daarom hoop ik dat Louis Damen ook doorgaat. Die jongen heeft het door privéomstandigheden niet gemakkelijk. Hij staat er met de zaak nu alleen voor.”

Cees Lagendijk – hij is vanaf dit seizoen ook technisch manager van GJS – werkt graag met Ruud Bos. ,,Ruud is een fantastische teamspeler. Hij is fysiek prima in orde. Voor veel jonge spelers die doorkomen is Ruud een voorbeeld. Hij werkt altijd hard op de trainingen en tijdens de wedstrijden.”

Foto: Rick den Besten
Regio-Voetbal