Fysiotherapeut-Kevin-Gereke

Kevin Gereke is opgeleid tot sportfysiotherapeut. Hij werkte aanvankelijk bij het Sportmedisch Adviescentrum in Utrecht samen met kniespecialisten en orthopeden. Daar raakte hij betrokken bij revalidatie van sporters. Nu is hij werkzaam in de regio Arkel/Leerdam.

LEERDAM – Gereke hield zich vooral bezig met sporters die herstelden van kruisbandoperaties. Hij kreeg de kans om op 1 januari 2017, samen met zijn vriendin, Fysiotherapiepraktijk Arkel over te nemen. Door zijn achtergrond als kruisbandfysiotherapeut kwam hij in contact met FC Kruisband-oprichter Jeroen van de Camp. ,,Iedere voetballer kent wel iemand die zijn voorste kruisband ooit heeft afgescheurd. Het is niet de meest voorkomende blessure in het voetbal, maar de impact is groot. Revalideren kost minstens negen maanden en het is nog maar de vraag of de speler in kwestie daarna terugkomt op hetzelfde niveau.’’

Het werd Gereke duidelijk dat de praktijk in Arkel regionaal niet volledig aansluit bij zijn ambitie om sporters na een kruisbandoperatie optimaal te begeleiden. Hij kwam in contact met de jongens van Crossfit Leerdam, gevestigd aan de Industrieweg in Leerdam. Daar kan hij, gecombineerd met veldtrainingen op het Glaspark, aan het volledige herstel van sporters werken. Kevin Gereke, voormalig speler van LRC Leerdam, is als fysiotherapeut eveneens verbonden aan de selectie van de club waar hij ooit voor uitkwam.

Crossfit Leerdam is opgezet door de in Leerdam bekende sporters Huub Visscher, Ronald Middelkoop en René Heijne. ,,Daar sluit ik mij uiteraard graag bij aan, want ik heb voor de volledige revalidatie van sporters niet alleen hun ruimte maar ook de velden van LRC Leerdam nodig. Crossfit – ik train er zelf inmiddels ook – is goed voor lichaam en geest.”

Uitbouwen

Gereke heeft nu al een brede regiofunctie binnen de voetballerij en zal dat in de toekomst nog verder uitbouwen. Zo is het plan van Sportfysiotherapie Arkel/Leerdam ontstaan. Het moet duidelijk zijn dat alles binnen de tweede locatie van Kevin Gereke, volledig gericht is op sportfysiotherapie. Kevin Gereke gaat verder: ,,Het ergste voor de sporter en voor ons is als hij/zij zich te laat, bijvoorbeeld na drie weken, pas bij ons meldt. Dan is het kwaad al geschied.” Gereke wil geen tijd verliezen bij een revalidatie. ,,Het is zaak dat mensen direct in het juiste traject terechtkomen. Wij maken gebruik van echografie. Als ik op maandagmorgen een sporter zie die na een blessure in het weekeinde op krukken binnenkomt, ga ik direct met hem aan de slag. Wij stellen meteen een diagnose en maken een plan. Ik heb korte lijnen met huisartsen, vooral hier in Arkel, en ook met orthopeden.”

Sporters die serieus bezig zijn met hun sport hebben er alles voor over om met een goede begeleiding zo goed en zo snel mogelijk te herstellen en terug te keren bij hun team. Zij zorgen er ook voor dat zij via hun zorgverzekering een goede dekking hebben. ,,Weinigen weten dat er via de KNVB een ongevallenverzekering beschikbaar is”, besluit Gereke.

Voor meer informatie over Sportfysiotherapie Glaspark Leerdam, klik hier.

Klik hier voor meer artikelen over LRC Leerdam.
Klik hier voor meer informatie over LRC Leerdam.