Ferdi Scheurwater gaat zeker nog jaartje door bij SVS’65

Ferdi Scheurwater gaat in Spijk al richting de 250 wedstrijden en begon bij de club toen SVS’65 net naar de derde klasse was gepromoveerd. ,,Dat was voor ons niet te doen. Wij zijn gedegradeerd en daarna met trainers als Teus Jacobs, Jan Klijn, Glenn Calor en nu Henk Donga vierdeklasser gebleven.’’

SPIJK – ,,Het beste jaar was onder Glenn Calor toen wij een keer veertig punten haalden en vijfde eindigden, ongekend.” De laatste jaren zijn er wat spelers van GJS gekomen. ,,Dat helpt ons wel mee hoor, want zonder die gasten van buitenaf gaan wij het natuurlijk niet redden. Mijn broer Ruben en ik zijn op jonge leeftijd van GJS naar SVS’65 gegaan. Leuke club, lekker kleinschalig. Ze moeten het wel van jongens zoals wij hebben, want als ik zo tel hoeveel jongens er nu echt uit Spijk in het eerste elftal uitkomen, kom ik tot drie. De rest zijn Gorcumers, maar horen er hier inmiddels wel bij. Zelf ben ik vanaf mijn achttiende jaar al twaalf jaar bij de club. Dan ben je wel een beetje van Spijk.”

Ferdi Scheurwater – hij maakt al deel uit van het bestuur van de club – plakt er straks bij het sfeervolle SVS’65 nog een seizoen aan vast. Dat geldt waarschijnlijk ook voor Bennie Boeijink en Jorn Meijerink, want die stoppen er ook een keer mee. Verder is de groep nog betrekkelijk jong. ,,Ik kijk uit naar de nieuwe trainer, José van der Ven. Lijkt mij een heel geschikte vent voor onze club. Mogelijk is er op termijn voor mij een rol in de begeleiding van het eerste elftal, op welk vlak dan ook, weggelegd.”

Ambitie
José van der Ven wordt in de zomer de nieuwe trainer van SVS’65. De Dussenaar volgt Henk Donga op, die de ploeg vanaf augustus leidt. Donga vond emplooi bij de reserves van Nieuw-Lekkerland. Van der Ven komt in een andere wereld. Hij is voor het tweede seizoen assistent-trainer van Clemens Bastiaansen bij zaterdag-hoofdklasser Achilles Veen. Een club met ambitie om eindelijk de stap naar de derde divisie te maken. De ambities in Spijk liggen heel ergens anders, werd Van der Ven in een aantal gesprekken met de beleidsbepalers van de club duidelijk. ,,Ik kreeg al meteen het gevoel bij een echte sfeerclub binnen te stappen. Vergelijkbaar met Dussense Boys, waar ik lang speler was en later ook als trainer actief was. Nog altijd houd ik mij daar bezig met het technisch beleid. SVS’65 is absoluut een soort gelijke club. Een club die al jaren haar zaakjes goed op orde heeft en niet het onmogelijke van een trainer verlangt.”

Bij SVS’65 komt er een goede lichting jeugdspelers aan en daar kan Van der Ven, die eerder trainer was bij DVVC (Dongen), Waspik, Veerse Boys, Boeimeer en Dussense Boys, mee aan de slag. ,,De mensen zijn erg enthousiast en mogelijk kan ik ze helpen een volgende stap te maken. Nu zijn ze nog middenmoter maar er zit wellicht meer in.” Van der Ven is een gezelligheidsmens. ,,Ik ben onder de indruk van hun kantine. Wat een sfeer, met al die voetbalshirtjes en sjaals aan de wanden. Belangrijk, want met een goede sfeer komen ook de resultaten.”