Manuel-Sluis-LRC

Eindelijk lijkt trainer Emanuël Sluis echt aan zijn job bij LRC Leerdam te zijn begonnen. Vorig seizoen ging het na zijn entree bij de club door corona al na vier wedstrijden mis. Het was meteen einde seizoen.

LEERDAM – LRC Leerdam heeft te maken met een trainer die op het totaal vernieuwde Glaspark zijn eigen saus over de selectie giet. ,,Natuurlijk gaat er wat veranderen, ik heb mijn eigen stijl”, stipt hij aan. In de aanloop naar het vorig seizoen kreeg LRC Leerdam de al eerder beoogd trainer te pakken. In 2016 hadden de Leerdammers al een oogje op Sluis, die toen nog de voorkeur gaf aan een langer verblijf bij Benschop. Als trainer viel hij op bij Montfoort, waar hij de hoofdklasser onder zijn hoede kreeg. ,,Mijn zwaarste periode als trainer, maar wij hebben de club op dat hoge niveau kunnen handhaven.” Ook met Loosdrecht promoveerde Sluis, naar de tweede klasse. Opnieuw lonkte Benschop, dat het kind van de club voor de tweede keer oppikte. Hij bracht de club terug naar de interessante tweede klasse.

Sluis heeft geleerd van de eerste lockdown, waarin het voetbal vanaf maart 2020 volledig stillag. ,,De groep van LRC bleek toen in september nog niet fit en verloor mede daardoor de eerste drie competitiewedstrijden”, verklaart Sluis.

Beroepsmilitair

Bij LRC Leerdam heeft hij onder meer te maken met Rogier Gerritsen, die vanaf 2012 vaste waarde is. ,,Wij speelden in dat seizoen hoofdklasse tegen Kozakken Boys, Spakenburg en IJsselmeervogels. Geweldig omdat als broekie mee te maken. Nu zijn wij al jaren een stabiele eersteklasser. En dat is voor LRC prima, hoor.” Gerritsen is vanaf zijn zeventiende beroepsmilitair. ,,Wij sporten op de legerplaats in Oirschot dagelijks”, vertelt hij. Op het veld oogt hij altijd sterker dan zijn tegenstanders. Het is een granieten blok waarmee je beter niet in aanraking kan komen. Overal op de as is hij inzetbaar. Trainers gebruiken hem als breekijzer als LRC Leerdam vanuit een achterstand moet terugkomen. Gerritsen is te bescheiden als hij over zijn eigen kwaliteiten spreekt. ,,Ik ben niet de beste voetballer. Ik moet het vooral van mijn fysiek hebben. Dat laatste krijg ik van defensie mee. Je leert daar nooit op te geven.”

In december wordt Gerritsen dertig jaar. Hij bekijkt elk seizoen of hij er als voetballer nog een jaar aan vastplakt. ,,Ooit houdt het op. Zolang ik het niveau aankan, ga ik door op dit mooie sportpark. Ik kijk uit naar de wedstrijden tegen WNC, Nivo Sparta, Sliedrecht en vooral GRC 14. De meeste weerstand verwacht ik van de acht Utrechtse clubs.”

Gerritsen vindt het lastig om aan te geven hoe LRC Leerdam er nu voor staat. ,,Ik dacht vorig seizoen ook dat er een aardig team stond, maar wij verloren de eerste drie duels. De terugkeer van Ansu Camara in de spits gaat ons wel helpen.” Met de terugkeer van verdediger Yassine El Hanoudi (VVOG) krijgt LRC Leerdam een kwaliteitsimpuls. Dat geldt ook voor Furkan Cetin (Zuidvogels), doelman Mark van Ingen (SteDoCo), Rick van Loo (Heukelum) en Aimane Seqqal (Tricht).

Klik hier voor meer artikelen over LRC Leerdam.
Klik hier voor meer informatie over LRC Leerdam.