LRC Leerdam is nog steeds in de race om op tweede Pinksterdag een gooi te doen naar de winst in de EM Cup. Weliswaar gaat het om de verliezersronde maar een finale blijft een finale. Er is nog één obstakel te nemen, dinsdag 7 mei de uitwedstrijd tegen De Alblas in Alblasserdam, de wedstrijd van de halve finale.

LRC bereikte vrij makkelijk de halve finale omdat de twee tegenstanders die men eerder had moeten uitschakelen zichzelf elimineerde door af te zeggen. Thuisclub De Alblas, waar LRC een seizoen eerder door werd uitgeschakeld, bereikte de halve eindstrijd door winst tegen Leerdam Sport, na strafschoppen.

Wat de loting betreft zit het LRC niet echt mee, steeds stond er de laatste drie rondes een uitwedstrijd op het programma hetgeen op een dinsdagavond niet altijd goed uitkomt. In feite is LRC aan haar stand verplicht om de finale te halen waarin men het dan op moet nemen tegen Schoonhoven of Ameide, de andere halve finale. Dat deze wedstrijd eruit kwam rollen is niet helemaal een verrassing.

Met welke spelers men tegen De Alblas zal aantreden is afwachten, je kan de wedstrijd natuurlijk wel zien als voorbereiding op de laatste drie competitiewedstrijden.

De wedstrijd in Alblasserdam begint dinsdagavond 7 mei om 20.00 uur