rivierenland-rob-goesten-nivo-sparta

Het seizoen 2018/2019 verliep prachtig voor Nivo Sparta en voor Rob Goesten (20) in het bijzonder. De jonge doelman stond alle wedstrijden onder de lat in het team dat glorieus kampioen werd in de tweede klasse en de keeper werd als klap op de vuurpijl ook nog verkozen tot talent van het seizoen.
Als negentienjarige werd Rob Goesten vorig seizoen voor de leeuwen gegooid. Hij won de concurrentiestrijd onder de lat van Aaron van Engelen en ontwikkelde zich tot een betrouwbare sluitpost in het doel van Nivo Sparta. De club had uitgesproken om voor de titel te gaan en Goesten had geen last van die druk

“Ik wist dat ons team ijzersterk was, elke wedstrijd creëerden we genoeg kansen om te scoren. We gaven niet veel kansen weg en dat betekende dat ik scherp moest zijn op die enkele momenten dat de tegenstander gevaarlijk was voor mijn doel. Dat is aardig gelukt. Gelukkig heb ik alle duels gespeeld en het is leuk dat ik verkozen werd tot talent van het seizoen.”

BROERS
Goesten voetbalt in het eerste samen met zijn zes jaar oudere broer Bart, die rechtsbuiten speelt in het team van Theo de Boon. De jonge keeper heeft een goede band met zijn broeder en hij vindt het leuk dat ze samen in één elftal spelen. “We kennen elkaar door en door. We zijn allebei bloedfanatiek en voetbalgek en ook buiten het veld hebben we dezelfde interesses.” De twee zijn onderdeel van een sterk team, dat zeer veel waarde hecht aan presteren. “We hebben een gezellig team, maar het is geen vriendenteam”, aldus de doelman. “Iedereen streeft het hoogst haalbare na.” De gebroeders Goesten spelen in de sterke eerste klasse C de derby tegen buurman WNC, het elftal van hun andere broer: de 24-jarige Giel. Rob heeft thuis aan de keukentafel al veel gepraat met zijn oudere broer Giel over die aankomende duels. “Giel speelt als centrale verdediger. Hij gaat vaak mee naar voren bij corners en vrije trappen. We zijn beiden ongeveer twee meter lang en sterk in de lucht, dat worden mooie en harde duels.” De jonge doelman is zeer benieuwd hoe Nivo Sparta dit seizoen gaat presteren in de eerste klasse. “We zijn logischerwijs geen titelkandidaat meer, het doel is om weg te blijven van de onderste plaatsen. Persoonlijk wil ik me blijven ontwikkelen en belangrijk zijn. Het is tijd om door te pakken.”