VV Heukelum

Lars van Honk (27) speelt heel zijn leven al voor VV Heukelum. Hij begon op zijn vierde in de jeugd en mocht op zijn 18in de basis spelen van het eerste elftal. Tijdens zijn debuutjaar begon de middenvelder in de derde klasse, maar na vijf jaar werd er gepromoveerd naar de tweede klasse.

Voor Lars is dit zijn negende jaar in de selectie van VV Heukelum en zijn vierde jaar in de tweede klasse. Hij is niet van plan te degraderen. “Ik wil dit seizoen graag handhaven met de ploeg en pas als we veilig staan gaan we naar boven kijken. De middenmoot is voor nu dus een prima resultaat. Want dit seizoen zijn er weer een aantal nieuwe spelers bijgekomen en hebben we een nieuwe trainer.”

Afgelopen wedstrijd werden de punten gedeeld met EBOH, die de wedstrijd in de laatste minuten uit handen gaven. “EBOH was de betere ploeg, ze hadden meer balbezit en iets meer kansen door de wedstrijd heen. Daarom was het ook meer dan terecht dat ze met 2-0 voor kwamen, kort na de 2-0 maakte wij snel 2-1. Waardoor we toch weer in de wedstrijd kwamen. Laatste minuut van de wedstrijd wisten we toch nog de 2-2 te maken. Uiteraard waren wij blij met een punt. Gelukkig hadden we vandaag Tim Schwebke op het veld staan, want hij wist de 2-1 te scoren en verzorgde de 2-2. Daarom vind ik hem de man of the match.”

Komend weekend speelt VV Heukelum thuis tegen Wilhelmina’26. Die al vijf punten bij elkaar wisten te sprokkelen en nog een ongeslagen status heeft. Toch denkt Lars dat er gewonnen gaat worden. “We hebben thuis wat goed te maken tegenover ons publiek en tegenover onszelf. Daarom denk ik aan een nipte 2-1 overwinning.”

De wedstrijd tussen VV Heukelum en Wilhelmina’26 van de tweede klasse F, zal op sportpark de Vriezenwijk om 14:30 worden gespeeld.