Nikki Theuwis trok pas op latere leeftijd de voetbalschoenen aan, maar is inmiddels van het spelletje en haar club VV Alem gaan houden. Want naast dat ze als middenveldster actief is binnen het dameselftal, heeft ze ook een bestuursfunctie bij de club en daar geniet ze enorm van. “Het is gewoon een extra vriendengroep.”

HappyPoint_desinfectie
Op jonge leeftijd ambieerde Theuwis nog een basketbal carrière, totdat ze een keer een kijkje ging nemen bij VV Alem. Want met een vader als hoofdtrainer bij de oranjewitten, stond Theuwis regelmatig langs de lijn op het Sportpark De Oude Maas. “Een paar meiden uit het basketbalteam stopte op dat moment en ergens wilde ook altijd wel graag gaan voetballen. Toen ik een keer meetrainde, bleek het zo gezellig te zijn, dat ik mijn keuze voor het voetbal maakte,” geeft ze aan. En van die sportcarrièreswitch heeft Theuwis nog steeds geen spijt. Want ondanks dat ze afkomstig is uit Kerkdriel, geniet ze enorm bij buurman VV Alem. “We hebben een super gezellig team.”

Op 16-jarige leeftijd begon Theuwis bij het dameselftal van de oranjehemden. Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en is de aanvallende middenveldster ondertussen een vaste waarde geworden in het dames 1 elftal. Ze kijkt dan ook terug op een aantal mooie seizoenen. “We zoeken altijd wel een beetje naar een mooie combinatie tussen het plezier en de prestaties, maar er zitten zeker wat zondagen tussen, waarbij we met een kater op het veld staan,” vertelt ze lachend. De dames weten daarom ook zeker wel hoe er een feestje gevierd moet worden. “We zijn vaak ook wel beter in de derde helft, dan in de eerste twee.”

Een hoogtepunt voor Theuwis was ongetwijfeld het kampioenschap in 2017. “Die dag werd ook het tweede elftal kampioen en het was echt een fantastisch feest in de kantine. Die dag zal ik ook niet zo snel vergeten.” Theuwis kijkt er naar uit om zo’n feest nogmaals mee te maken. “We hebben geen vaste keepster, maar met de invulling van die positie, kunnen we denk ik wel meedoen voor promotie naar de vierde klasse. Dan zouden we weer zo’n geweldig feest hebben, een mooie doelstelling denk ik.”


Naast haar eigen voetbalcarrière, maakt Theuwis zich ook nog hard voor de club als bestuurslid. “Ik ben verantwoordelijk voor alle zaken rondom de horeca bij de club en daarnaast houd ik me ook bezig met het aankomende 90-jarige jubileumfeest van VV Alem.” Voor Theuwis is het soms ook lastig om alle functies te combineren. “Ik doe het met veel plezier en ik wil graag iets terug doen voor de club.”

Foto: VV Alem

Klik hier om meer artikelen te lezen over Club van de Week VV Alem.