Nils Loef (22), speler van Roda boys, is dit seizoen begonnen aan zijn vijfde seizoen voor de hoofdmacht van Roda Boys. De rappe linksbuiten is begonnen toen hij zeven jaar oud was. Hij begon in de F2, maar mocht al snel naar de F1. De hoogtepunten uit zijn jeugd carrière heeft hij in de B1 en A1 gehad met drie achtereenvolgende kampioenschappen. In zijn laatste jaar als A-junior mocht hij af en toe aansluiten bij het eerste elftal. Hij maakte op zijn 17e zijn debuut en scoorde hierin al zijn eerste doelpunt voor de hoofmacht van Roda Boys tegen Nieuwegein. Op zijn 18e kreeg hij gelijk de kans in de basis door trainer Pieter Tuns, sindsdien is hij er niet meer uit te slaan.

banner_koningsport_small_VJ

We blikken eerst terug op de wedstrijd van vorige week waarin de competitie werd afgetrapt. Roda Boys begon de competitie met een uitwedstrijd bij Drechtstreek. “Afgelopen zaterdag moesten wij tegen Drechtsstreek. Op voorhand waren wij gewaarschuwd dat Drechtsstreek een verbeterde selectie heeft gekregen t.o.v. vorig seizoen. Wij begonnen met een 1-0 achterstand maar na de rust waren wij de betere partij. Door de 1-1 van mij kregen wij meer grip en binnen 10-15 minuten stonden wij 1-3 voor. Uiteindelijk werd het in de slotfase nog 1-4.” Armand Selmani wordt door Nils als ‘man of the match’ bestempeld. “Hij begon als wisselspeler, hij viel in de rust in en mede door zijn 3 assists en 1 doelpunt heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de 1-4 overwinning.”

Aankomende zaterdag staat het eerste thuisduel op het programma voor Roda Boys. Ze spelen 26 september tegen VV Sleeuwijk. Vorig seizoen werd thuis, na een spannende slotfase, met 2-1 gewonnen. Uit werd VV Sleeuwijk met een korfbal uitslag aan de kant gezet: 3-6.

Nils voorspelt voor komende zaterdag een 3-0 overwinning. “Ik denk, aangezien de voorgaande jaren, dat wij de favoriet zijn deze wedstrijd. Vorig jaar werd het thuis maar 2-1 en gaf Sleeuwijk goed weerstand. In de uitwedstrijd werd het 3-6 een mooi doelpuntrijk duel met een hattrick van Sven van Driel. Dit was tevens de laatste wedstrijd wegens het coronavirus. Een wedstrijd tegen Sleeuwijk vind ik altijd mooie wedstrijden aangezien Ton Drost er naartoe is gegaan. Ook omdat Andor van Andel en Toine van der Pijl er spelen, dus er ligt wel een lichte onderlinge strijd op de wedstrijd.”

Loef wil duidelijk belangrijk zijn voor Roda Boys. “Persoonlijk zou ik graag van grote waarde willen zijn voor Roda Boys dit seizoen. Mijn grootste persoonlijke doel is om toch wel richting de 10 tot 15 doelpunten te maken dit jaar.”

Nils heeft voor het einde van de competitie andere verwachtingen dan Dylan van der Pluym, met wie we vorige week ook hebben voorbeschouwd. Wel verwacht hij, zet zoals Brian de Graaf, dat Altena wederom hoge ogen gaat gooien dit seizoen. “Ik denk dat er elk jaar wel een verrassing in de competitie zit en ik voorspel dat dit jaar SVW best kan verassen. Ook Altena schat ik hoog in aangezien zij vorig jaar de koppositie in de competitie hadden met een ruime voorsprong van 4-7 punten. Als Roda Boys zijnde moet je altijd spelen voor de titel of promotie!”

Klik hier voor meer artikelen over Roda Boys
Klik hier voor meer informatie over Roda Boys