Optimistisch Kerkwijk snakt naar overwinning

 

Nu de lente is aangebroken, hoopt Hans van Gameren dat zijn Kerkwijk gaat opbloeien in zaterdag 4D. Dat is hard nodig ook, als de trainer wil voorkomen dat hij met zijn elftal degradeert naar de vijfde klasse.

De laatste overwinning van Kerkwijk dateert van zaterdag 25 november 2017. Destijds zetten de blauwgelen MVV’58 opzij met 1-0. Wat volgde, is een erg lange reeks zonder driepunter die nog altijd voortduurt. Door de opeenvolging van nederlagen met af en toe een gelijkspelletje tussendoor, zakte Kerkwijk hierdoor naar de laatste plaats op de ranglijst. Na achttien duels staat Kerkwijk laatste met slechts negen punten. “Ons spel is zo slecht nog niet, maar we verliezen vaak met minimale cijfers”, aldus Hans van Gameren, de altijd positief ingestelde coach van Kerkwijk. “De trainingsopkomst is het hele seizoen al erg hoog, de jongens werken hard en de sfeer blijft goed. Vaak zie je dat er bij slecht presterende clubs allerlei negatieve dingen spelen bij de vereniging, maar daar is bij Kerkwijk geen sprake van.”

Bij de gezellige dorpsclub Kerkwijk blijft Van Gameren positief. De ervaren trainer heeft het namelijk uitstekend naar zijn zin in zijn eerste jaar op sportpark ‘De drie morgen’ en bereikte in de winterstop zelfs al overeenstemming over contractverlenging. Ook volgend jaar staat Van Gameren voor de gemotiveerde trainingsgroep, die bestaat uit een mix van ervaring en talent. Van Gameren werkte eerder al bij Woudrichem, WSV Well, Focus’07, Schelluinen, Giessen, WNC, MVV’58 en Herovina en Brakel en is nu op zijn plaats bij Kerkwijk. “De velden liggen er geweldig bij, de kantine en kleedklokalen zijn dik in orde en de clubmensen zijn allemaal erg vriendelijk. Alles wordt ook erg goed geregeld voor de selectie. Hierdoor is het voetbalplezier erg groot bij mij en gelukkig ook bij mijn spelers.”

Van Gameren is dus ook volgend seizoen trainer van Kerkwijk, maar de vraag is: in welke klasse speelt Kerkwijk dan? “We gaan er vanuit dat we ons gaan handhaven”, aldus de trainer van de hekkensluiter. “De verschillen in deze leuke competitie zijn erg klein. Bovendien hebben we de beschikking over veel vers bloed in de selectie. Onze JO19-1 is uit de competitie gegaan omdat dit team te weinig spelers had. Jammer voor de club, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: de beste jongens van dan team mogen zich bewijzen bij het eerste team. We spelen ook nog tegen concurrenten als Well en Rhelico en hebben alles in eigen hand.”

Van Gameren wil zo snel mogelijk de laatste plaats verlaten met Kerkwijk en weet als ervaren coach als geen ander wat er moet gebeuren om dit voor elkaar te krijgen: wedstrijden winnen, het maakt niet uit op welke manier. “De jongens snakken naar een overwinning en verdienden dit ook. Als we in een goede flow komen, blijft Kerkwijk in de vierde klasse.”