Vandaag zijn we in gesprek met jeugdscheidsrechter Thijn Schouten. De zestienjarige fluit inmiddels al een paar jaar de jeugd van Nivo Sparta. Thijn speelt zelf ook nog in de JO19-3, maar mag helaas nog niet voetballen door een blessure.

HappyPoint_desinfectie
Het fluiten begon voor Thijn door een vervelende blessure. ”Ik heb drie jaar geleden mijn kruisband afgescheurd en sindsdien ben ik minder gaan voetballen en meer gaan fluiten. Ik voetbal bijna nog niet, maar ik heb afgelopen zomer weer voor het eerst voorzichtig mee getraind, maar wedstrijden speel ik nog niet. Ik ben bang dat het nog wel even gaat duren.”

Thijn fluit bijna elke zaterdag. ”Ik probeer elke zaterdag minimaal één keer te fluiten en soms wel twee keer. Niet alleen in het weekend, maar soms fluit ik ook doordeweeks.”

Aan ambities geen gebrek bij Thijn. ”Ik wil graag wat hogerop komen, het liefste wil ik bij de KNVB komen en misschien zelfs nog wat hoger dan dat.”

Thijn vindt dat er meer jongens van zijn leeftijd moeten beginnen aan een scheidsrechtercursus. ”De scheidsrechters zijn nodig, want er zijn nog te weinig scheidsrechters voor op de zaterdag. Een goed opgeleide scheidsrechter is ook belangrijk.”

Ook heeft Thijn nog een begeleider. ”Ik heb een begeleider en dat is Jerry Molenaar en hij komt de komende vier wedstrijden kijken.” Hij zegt het volgende. ”Hoe hij over het veld loopt is erg goed, maar natuurlijk zien wij als ervaren scheidsrechters ook nog wat verbeterpunten. Het is ontzettend goed om te zien hoe hij die dingen oppakt.”

Klik hier voor meer informatie over Nivo Sparta
Klik hier voor meer artikelen over Nivo Sparta